<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Aikuiskoulutus

Koulutusta erilaisiin elämäntilanteisiin

Aikuiskoulutusta - kenelle ja miksi?

Aikuiskoulutusta sinulle, joka haluat päästä nopeasti töihin.

tutustumiskoulutus2

Kenelle koulutukset sopivat?

REDU Edun työvoimakoulutukset sopivat sinulle, joka olet parhaillaan työnhakijana tai olet työttömyysuhan alla, haluat päivittää ammattiosaamistasi tai haluat kouluttautua ja työllistyä uudelle alalle.

Tarjoamme erityyppisiä aikuisopintoja ja työvoimakoulutuksia erilaisiin elämäntilanteisiin. Kaikissa koulutuksissamme on yhteistä se, että ne ovat täsmäkoulutuksia tietylle alalle ja tiettyihin tehtäviin, eivätkä koulutukset ole pitkäkestoisia. REDU Edun koulutukset eivät ole ammatillista koulutusta, vaan ammatillista osaamista täydentävää, tutustumis- tai pätevöittämiskoulutusta. Aikuisopintojen vähimmäisikäraja on 20 vuotta.

Et siis joudu taas "kolmeksi vuodeksi koulunpenkille", vaan lyhyelläkin osaamisen päivittämisellä saat valmiudet siirtyä hyviin töihin nopeasti, ilman pitkiä hakuprosesseja lukuisine työhakemuksineen. 

Miksi minun kannattaa hakea?

Jos sinulla on vaikeuksia löytää osaamistasi vastaava työpaikka tai et ole päässyt töihin, koulutukseen hakeutumalla työllistyt varmuudella. Päivittämällä osaamistasi tai lisäkouluttautumalla saavutat paremmat edellytykset työpaikan nappaamiseen.

Osaavalle työntekijälle löytyy nyt töitä. Meiltä löydät tilanteeseesi sopivan koulutuksen, josta pääset ponnistamaan kohti haluamaasi työuraa. Esittelemme sinulle alojen paikallisia yrityksiä, joissa pääset suorittamaan työharjoittelusi ja hakemaan töihin.

Metsäala Iiris Suutari
raksatutustuminen

Mikä koulutus sopii minulle?

Sinulle sopiva koulutus määräytyy pohjakoulutuksesi tai mielenkiintosi pohjalta. Jos et tiedä, mikä vaihtoehto on paras juuri sinulle, me autamme valinnan tekemisessä.

Tutustumiskoulutukset ovat lyhyitä, muutaman viikon tutustumisjaksoja haluamallesi alalle. Jakson jälkeen päätät, jatkatko alan opintoihin vai jatkatko tutustumista muihin aloihin.

Rekrykoulutukset sopii työnhakijalle tai työttömyysuhan alla olevalle henkilölle. Pääset töihin kumppaniyritykseemme ja me huolehdimme koulutuksestasi työtehtävään.

Avoin ammattiopisto on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset uraohjausta ja ammatillista koulutusta työllistyäksesi. Sinulla voi olla aikaisempia keskeytyneitä opintoja tai suunnittelet alanvaihtoa tai hakeutumista koulutukseen. 

Ammattipätevyyskoulutukset auttavat kuljetusalan ammattilaista päivittämään ammattitaitoaan työtehtävän vaatimusten mukaisesti.

Lupa- ja korttikoulutukset ovat heille, jotka tarvitsevat lainmukaiset luvat ja lyhytkoulutukset työnsä suorittamiseen.

Heräsikö kysymyksiä? 

Katso usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset!

Maksaako opinnot jotain?

TE-toimiston työvoimakoulutukset ovat maksuttomia. Näitä koulutuksia ovat: Rekrykoulutus, tutustumiskoulutus ja osa lupa- ja korttikoulutuksista. 

REDU Edun itse järjestämät koulutukset ovat maksullisia. Näitä koulutuksia ovat valtaosa lupa- ja korttikoulutuksista, erilaiset testit sekä yrittäjille ja yrityksille tarkoitetut koulutukset.

Tarkista aina huolellisesti, toteutetaanko koulutus työvoimakoulutuksena vai ei. 

 

 

Kauanko opiskelu kestää?

Koulutuksen kesto riippuu aiemmasta kokemuksestasi ja opinnoista. Koulutusten sisältö ja koulutusmuoto määrittelevät myös opintojen pituuden. Lyhyet lupa- ja korttikoulutukset saat suoritettua jopa muutamassa päivässä, täydennys- ja muuntokoulutukset kestävät alasta riippuen kuukaudesta puoleen vuoteen. Tutustumiskoulutusten pituus on keskimäärin 15 päivää.

Voinko hyödyntää aiempaa osaamistani?

Ehdottomasti kyllä. Aiempi osaamisesi otetaan huomioon koulutukseen hakeutuessasi.

Saako opintojen aikana työttömyyskorvausta?

Osallistuessasi TE-toimiston kautta työvoimakoulutukseen, saat samaa tukea kuin aiemmin työttömänä ollessasi. Sinulla on mahdollisuus hakea ja saada korotettua työttömyyskorvausta eli ns. koulutuskorvausta edellyttäen, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi koulutukseen hakeutuessa.

Työllisyysrahasto myöntää omaehtoiseen koulutukseen osallistuville aikuisopiskelijoille aikuiskoulutustukea joko tutkintoon johtavaan opiskeluun tai ammatilliseen lisä- ja jatkokoulutukseen. Lue lisää aikuiskoulutustuesta täältä. 

Onko työpaikka varma?

Osallistumalla ja suorittamalla koulutuksen, sinulla on entistä paremmat edellytykset työllistyä haluamallesi alalle. Mikäli suoritat esimerkiksi rekrykoulutuksen, on työllistyminen lähes varmaa. Työllistyminen edellyttää luonnollisesti sitoutumista ja motivaatiota sinulta itseltäsi.

Huomaathan, että tutustumiskoulutukseen osallistuminen ei vielä suoraan takaa työpaikkaa, vaan sen tarkoitus on mahdollistaa sinulle tiettyyn alan tutustuminen. Jos tutustumiskoulutuksen jälkeen haluat hakeutua ko. alalle, voit siirtyä seuraavaan koulutukseen, mikä on jo konkreettinen askel kohti työpaikkaa.

Kuuluuko koulutukseen työssäoppimista?

Lähes kaikkiin koulutuksiin kuuluu työssäoppimista. Osassa koulutuksista REDU Edu järjestää puolestasi sinulle työssäoppimispaikan valmiiksi ja osassa haet itse työssäoppimispaikkaa. Me autamme sinua tarvittaessa.

Työssäoppiminen on tärkeä osa koulutusta, sillä oikeassa työympäristössä pääset oppimaan ja harjoittelemaan käytössä olevien työkalujen ja käytänteiden avulla tämän päivän työskentelyä.

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutuksiin voi hakeutua monin tavoin, riippuen kouluksesta. 

Osaan koulutuksista haetaan TE-toimiston hakulomakkeella osoitteessa www.te-palvelut.fi/koulutushaku. Näitä koulutuksia ovat tutustumiskoulutukset, rekrykoulutukset ja osaamista täydentävät koulutukset. 

Osaan koulutuksista tulee hakea määräaikaan mennessä, osa koulutuksista on taas jatkuvaa non-stop -koulutusta. Non stop tarkoittaa, että koulutukseen on jatkuva haku ja aloituksia tapahtuu n. kerran kuukaudessa.

Esimerkiksi rekrykoulutuksiin hakeutumisen yhtenä osana on haastattelu, jonka tarkoituksena on osoittaa hakijan motivoituneisuus. 

Helpoin keino varmistua hakutavoista ja -ajoista on ottaa meihin yhteyttä. Kannattaa myös tilata uutiskirjeemme ja ottaa Facebook-sivumme seurantaan, sillä niissä kerromme tulevista koulutuksista ja niihin hakemisesta.

 

Milloin koulutukseen voi hakea?

Lähes kaikki koulutukset toimivat non stop -periaatteella eli niihin on jatkuva haku. Yksittäisiin koulutuksiin ja rekrykoulutuksiin on omat, erikseen ilmoitetut aloitusajankohtansa. 

Tilaa uutiskirjeemme ja ota Facebook-sivumme seurantaan, viestimme aktiivisesti koulutusten aloitusajankohdista näissä kanavissa. 

Milloin opinnot alkavat?

Tietyt koulutukset, kuten tutustumiskoulutukset, alkavat nonstoppina. Yleisesti ottaen koulutuksia alkaa kerran kuukaudessa kaikilla aloilla. Rekrykoulutukset toteutetaan tiettyjen aikataulujen puitteissa ja niiden aloitusajankohdat ilmoitetaan aina tapauskohtaisesti.

Voit varmistua alkavien koulutusten ajankohdasta ja sisällöstä tilaamalla uutiskirjeemme tai ottamalla yhteyttä koulutuskoordinaattoreihimme: eija.pahtakari@redu.fi, puh. 040 352 1440 tai tanja.ylitalo@redu.fi, puh. 040 662 0921.

Miksi hakisin opiskelemaan REDU Edun kautta?

REDU Edu on lappilainen osaamisen kehittäjä, joka auttaa valitsemaan sinun tilanteeseesi sopivan koulutuksen, jotta pääset töihin kiinni. 

Tarjoamme laajan valikoiman koulutuksia eri aloille, alojen täsmäkoulutuksia, rekrykoulutuksia ja muita ammattilaisten tarvitsemia lisäkoulutuksia. 

Olemme tehneet osaamisesi kehittämisen sinulle mahdollisimman helpoksi: osassa koulutuksissa järjestämme sinulle työssäoppimispaikan tai autamme sen hankkimisessa, esittelemme alan paikalliset yritykset ja olemme apuna työpaikan etsimisessä. Tutustumiskoulutusten avulla autamme sinua varmistumaan, että työskentely suunnittelemallasi alalla on sinun juttusi. 

Oletko yrittäjä tai työnantaja?

REDU Edu tarjoaa myös yrityksille ja yrityksen henkilöstölle erilaisia koulutuksia tarpeen mukaan. Tarjoamme lisäksi rekrytointikoulutuksia - jopa yksilöllistä rekryä. Sitä kautta saat osaavan työntekijän! Lue onnistuneista rekrytoinneista tästä linkistä.
Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Mitkä tutustumiskoulutukset?

REDU Edu:lla pääset tutustumaan sinua kiinnostavaan alaan lyhyen tutustumiskoulutuksen mukana.
Lue lisää alojen koulutuksista ja ilmoittaudu mukaan!

Ota yhteyttä, jutellaan lisää!

On ok, jos et tiedä mitä pitäisi tehdä. Me autamme sinut alkuun.
Laita viestiä tai soita, ryhdytään yhdessä suunnittelemaan opintojasi kohti työllistymistä!

Eija_Pahtakari

Eija Pahtakari

koulutuskoordinaattori

eija.pahtakari@redu.fi 
040 352 1440 

Ota yhteyttä