<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Vastuullisuuskoulutus

Yhteistyön tuloksena syntyi vastuullisuuskoulutus kaivosalalle

Mitä on Vastuullisuuskoulutus?

Vastuullisuuskoulutus on sodankyläläisen AA Sakatti Mining Oy:n ja rovaniemeläisen koulutusyhtiön REDU Edu Oy:n yhteistyössä kehittämä Vastuullisuuden verkko-opintokokonaisuus.

Kaksi keltaista kuorma-autoa kaivosalueella.

Maksuton opintokokonaisuus kaivostoiminnasta kiinnostuneille

Kaikille kaivostoiminnasta kiinnostuneille suunnattu maksuton verkkokoulutusmateriaali löytyy verkkoalustalta, jonne pääsee molempien organisaatioiden kotisivuilta löytyvän linkin kautta. Koulutusmateriaalit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Koulutuskokonaisuus on laadittu mahdollisimman kattavaksi sekä monipuoliseksi ja se pitää sisällään mm. erilaisia verkkoympäristössä toteutettavia tehtäviä.

Koulutukseen osallistuja saa kirjautumisen myötä palveluun omat käyttäjätunnukset, joiden avulla hän pääsee opiskelemaan. Edistymistä pystyy itse seuraamaan koulutusalustan edistymisprosentin avulla. Koulutuksen osioissa käsitellään kaivostoimintaa monesta vastuullisuuden eri näkökulmasta, kuten mm. ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuullisuuden osalta.

"Vastuullisuuskoulutuksen idea syntyi tarpeesta tehdä yleishyödyllinen koulutuskokonaisuus oppilaitoksiin, alan toimijoille ja kaikille kaivannaisalasta kiinnostuneille. Tarkoituksena on jakaa tietoa kansainvälisten yritysten toimintatavoista ja nostaa laajemman yhteisön tietämystä vastuullisen toiminnan osalta. Kaikille avoimen verkkokoulutuksen tavoitteena on lisätä alan avoimuutta ja avata kaivosten toimintaa vastuullisuuden sekä toiminnan laatuvaatimusten näkökulmasta"

- AA Sakatti Mining Oy:n Vastuullisuus- ja viestintäasiantuntija Riikka Knuuti.

Ainutlaatuinen yrityksen ja oppilaitoksen yhteistyö

Vuonna 2011 Sodankylään perustetun AA Sakatti Mining Oy:n ja REDU Edu:n välinen yhteistyö on ainutlaatuinen. Tiettävästi koskaan aiemmin yritys ei ole pyytänyt oppilaitosta mukaan toteuttamaan vastaavanlaista koulutuskokonaisuutta. Yhteistyössä tehty Vastuullisuuskoulutus toimii hyvänä pohjana esimerkiksi kaivosalan opiskelijoille, mutta samalla se palvelee myös muita aloja. Koulutuksen laajuus on kaksi opintopistettä.

”Avoimen kaivosalan oppimisympäristön kehittäminen yhteistyössä yrityksen kanssa on yritykseltä suuri luottamuksen osoitus meille. Vastuullisuuskoulutus sisältää paljon ajankohtaista tietoa ja tuo toimialueemme asukkaille ja muille kaivostoiminnasta kiinnostuneille tietoa nykyaikaisesta kaivostoiminnasta. AA Sakatti Mining Oy ja REDU Edu Oy toimivat yhteiskunnallisesti vastuullisesti alueen asukkaiden ja työelämän parhaaksi”, kertoo REDU Edu Oy:n toimitusjohtaja Kari Rekilä.

REDU Edu Oy on Rovaniemen koulutuskuntayhtymän omistama koulutusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2019. Vuosittain yhtiön eri koulutuksiin osallistuu yli 6 000 henkilöä.

Lisäksi REDU-konserniin kuuluvalla Lapin Koulutuskeskus REDU:lla on toimintaa Lapissa Rovaniemellä, Sodankylässä, Kemijärvellä ja Kittilässä. 

 

kaivosala3-2

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

 

Kari_Rekilä (3)-2

Kari Rekilä

toimitusjohtaja
kari.rekila@redu.fi
040 037 4668

Ota yhteyttä