<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Putkiasentaja Jermu Löf haki tutustumiskoulutuksesta vauhtia metsäalan opiskeluun

Keminmaassa asuva putkialan ammattilainen Jermu Löf, 37, innostui pari vuotta sitten ihan tosissaan ajatuksesta hankkia uusi ammatti.

Intoa vauhditti metsätilan osto omilta vanhemmilta ja sen seurauksena mies alkoi pian kiinnostua metsäalan koulutuksesta. 

Jermu Löf hakeutui kuitenkin ensin tutustumaan alaan. Siihen tarjoutui mahdollisuus REDU Edu Oy:n metsäalan tutustumiskoulutuksessa Kemissä.

Valinta osui oikeaan. Lopullinen kipinä syttyi ja nyt Löf istuu opiskelemassa alalle perustutkintoa koulutuskeskus REDUssa Rovaniemellä. Haaveena hänellä on päästä ajamaan työkseen motoa eli hakkuukonetta.

Löf sanoo, että niin tutustumiskoulutus kuin vasta alkaneet perustutkinto-opinnotkin ovat vain vahvistaneet sitä ajatusta, että nyt on todella kyse siitä “omasta jutusta”.

– Eli kyllä minusta tulee metsäkoneenkuljettaja.

Löf5

Jermu Löf on tehnyt metsähommiin tuttavuutta jo muutaman vuoden. Mies viihtyy vapaa-ajallakin metsässä yksin tai koiriensa kanssa. – Metsässä on rauha. Siellä loppuu kiire ja muu.

Lapin hiihtolomaviikolla Jermu Löf oli viiden muun REDUn metsäalan opiskelijan kanssa mukana Rovaniemen Perunkajärven oppilaitostyömaalla kokeilemassa muun muassa, miten nykyaikainen ajokone tottelee miestä.

Hyvinhän se totteli kaveria, jolle homma ei ole ihan outoa. Ajokoneen vieressä oli moto, jonka käyttöönottoa hän odottaa mielenkiinnolla. Sitä hän ei ole ajanut koskaan.

Metsäalan lehtori Matti Särkelä REDUsta kehuu tammikuussa opiskelunsa aloittaneita opiskelijoita alasta innostuneiksi.

Työmaallakin sen huomasi monin tavoin. Kun opiskelijoita ohjanneet Matti Särkelä, Lasse Keto-Tokoi ja Jani Kytölä virittelivät esimerkiksi telojen laittoa ajokoneen renkaisiin, tarttuivat telan kiristämiseen oitis myös opissa olleet.

Reppuhommia Ruotsia myöten

Jermu Löf opiskeli teollisuusputkimieheksi aikanaan ammattikoulussa, mutta ei suorittanut opintojaan loppuun. Hän on tehnyt peruskoulupohjalta silti töitä koko elämänsä ajan ja juuri putkiasentajan töitä on riittänyt.

Hän kertoo olleensa reppuhommissa eli reissutöissä Ruotsia ja Etelä-Suomea myöten. Lista eri työkohteista on pitkä.

– Homma on sellaista, että luen piirustukset, teen putket niiden mukaan ja asennan. Hitsari sitten hitsaa ne kiinni.

Euroja anteeksi

Tuleva metsäkoneenkuljettaja Jermu Löf ei aio tyystin luopua putkimiehen ammatistaan. Kun esimerkiksi kelirikon aika tulee, niin hän sanoo tarttuvansa jälleen putkihommiin.

Ääneen mies pohtii, että kauankohan menee päästä uudessa ammatissa todellisen ammattilaisen palkoille. Aikaa se voi ottaa.

– Mutta työn mukavuus ja puhdas ympäristö antavat euroja anteeksi.

– Ja toisin kuin ajokoneen kanssa työskennellessä, niin moto-työskentelyssä näet kättesi jäljen. Tuossa on koko jutun suola.

Löf ei vierasta myöskään yksintyöskentelyä. 

– Sekin sopii minulle hyvin. 

Monipuolista tutustumista

Hän kiittää viimevuotista metsäalan tutustumiskoulutustaan REDU Edussa.

– Olin koulutukseen tyytyväinen kaikin puolin. Opetus oli monipuolista ja tuttavuutta tehtiin niin metsurin töihin kuin puutavara-autoihin ja ajokoneisiin.

– Kumpulan Antti oli asiallinen opettaja ja kurssilla oli hyvä ilmapiiri.

Löf sanoo yrittävänsä suorittaa metsäalan perustutkinnon (metsäkoneenkuljettaja) reilussa vuodessa. Tällä haavaa koulutus sujuu hyvin ja mielenkiintoa riittää.

Vaikka tulevaisuus työllistymisen suhteen on vielä avoin, hän luottaa siihen, että omalla ammattitaidolla ja sitoutumisella työpaikkoja kyllä löytyy.

Työuransa aikana perheellinen Jermu Löf sanoo oppineensa, että työ on tärkeä osa elämää, mutta se ei saa viedä koko elämää.

Hakeudu sinäkin REDU Edu Oy:n metsäalan tutustumiskoulutukseen (Metsäala tutuksi – työtä metsästä) täältä, asuitpa sitten Kemijärvellä, Rovaniemellä, Sodankylässä tai Kemissä.

 

 

Heräsikö koulutuksista kysyttävää? Ota yhteyttä!

Eija Pahakari
Koulutuskoordinaattori
040 352 1440
eija.pahtakari@redu.fi