<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Täsmäkoulutuksia muille aloille

REDU Edun täsmäkoulutukset eri aloille aitoon tarpeeseen

Teollisuudesta matkailuun ja siitä välistä

Tarjoamme aikuisopiskelijoille mahdollisuuden lisäkouluttautumiseen. Uusien taitojen nopea omaksuminen sekä oman ammattitaidon kehittäminen ovat ikuisia projekteja. Pidä huolta osaamisestasi ja kehitä sitä. 

berkeley-communications-WEDDt-u3q3o-unsplash

Mitä muiden alojen koulutuksia on tarjolla?

Meillä on tarjolla koulutuksia myös muille aloille, kuten matkailu-, asiakaspalvelu-, mittaus- ja kuljetusalalle.

Tutustu tarjoamiimme koulutuksiin, kehitä omaa ammattiosaamistasi tai pidä vain mieli virkeänä uutta oppien!

Katso listaus koulutuksista täällä. Jos haluat tietää lisää mahdollisista koulutuksista, kannattaa olla meihin suoraan yhteydessä: redu.edu@redu.fi.

Kenelle koulutukset on tarkoitettu?

Valtaosa koulutuksista järjestetään työvoimakoulutuksena. Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa.

Tarjoamme vuosien 2023–2024 aikana täsmäkoulutuksena myös ilmastoystävällistä hiilinielukoulutusta metsäkonealalle. Kohteina ovat sekä metsäkoneyrittäjät että -koneenkuljettajat.
Klikkaa tähän ja näet linkin, jossa lisätietoa ja haku.

Tarkkaavainen-nainen

Tarjolla olevia koulutuksia

REDU Edu Oy järjestää koulutuksia työvoimakoulutuksena yhteistyössä Lapin koulutuskeskus REDUn kanssa.

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.te-palvelut.fi/koulutushaku.

Hitsaajan pätevöitymiskoulutus

Koulutus on tarkoitettu työttömille hitsaajille, joilla on soveltuvuus koulutukseen ja alan töihin, sekä joiden työllistymistä edistää hitsaajan pätevöitymiskoulutuksen ja pätevyyskokeen suorittaminen. Joustava sisäänotto koulutuksiin.

Pääsyvaatimuksena on hitsausalan koulutus ja VAHVA hitsausalan kokemus. Edellytetään myös alan töissä vaadittavaa hyvää terveydentilaa. Tavoitteena on suorittaa ja saada voimaan SFS-EN ISO 9606-1 mukainen hitsaajan pätevyys pätevöitymistarpeen mukaisesti. Koulutuksen aikana opiskelija voi suorittaa maksimissaan kaksi pätevyyskoetta.

Koulutuksen sisältö määräytyy henkilökohtaisesti hitsaajan oman pätevöitymistarpeen mukaisesti.

HUOMIO! Kerro hakemuksessasi millä menetelmällä luokka/luokat on tarkoitus hitsata! Mikä prosessi (puikko, mig/mg, tig?) mikä materiaaliryhmä jne?

Lisätietoja mahdollisista pätevyyskokeista saa soittamalla Olli Keränen p. 0401936645 tai olli.keranen@redu.fi.

Haku koulutukseen:
Haku koulutukseen on käynnissä. Sisäänotto on joustavaa. Pääset suoraan hakemaan esimerkiksi kopioimalla tämän linkin https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/704063

Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Jos tiedät itse millaiset pätevyydet tarvitset, niin kerro se hakemuksen Omat perustelut -osiossa. Selvitä hakemuksen Omat perustelut-kohdassa erityisesti, jos voisit työllistyä pätevyyksien avulla tai mistä muusta syystä olet kiinnostunut tästä koulutuksesta, sekä millaista muuta lisäosaamista tarvitset. 

Malminetsijän urapolulle -koulutus

Onko sinulla motivaatiota edetä malminetsintäalan töihin tai kaivosalan koulutukseen? Ammattitaitoisista malminetsijöistä on pulaa! 
 
Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita malminetsinnästä. Koulutukseen valittavilta edellytetään B-luokan ajo-oikeutta, matkustusvalmiutta ja hyvää fyysistä kuntoa. Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet hakeutua malminetsintäalan työtehtäviin tai kaivosalan koulutukseen.

Koulutus sisältää 3 kk teoriaopetusta ja 2 kk työssäoppimista. Katso koulutuksen esittelyvideo YouTubessa, 

Lue opiskelijamme Jukan kokemuksia koulutuksesta blogistamme!

Koulutuksen sisältö:
· geologian perusteet
· malminetsinnän perusteet
· maastotyön perusteet
· malminetsintään liittyvät työtehtävät maasto-olosuhteissa
· geologisten näytteiden käsittelyyn liittyvät työtehtävät
· tutustumiskäynnit kaivoksella ja malminetsintätyömaalla
· työssäoppimisjakso
· saat suorat kontaktit alan yrityksiin
· suoritat korttikoulutukset, jotka edistävät työllistymistä; työturvallisuuskortti-, tulityökorttikoulutus ja hätäensiapu

Seuraa koulutuskalenteriamme ja hae mukaan, kun malminetsijöitä seuraavan kerran koulutetaan!

Haku koulutukseen: 

Koulutukseen haetaan TE-toimiston sivuilla. Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen perusteella. Täytä hakemus huolellisesti. Selvitä hakemuksen Omat perustelut-kohdassa erityisesti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702, ma -pe klo 9 - 16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Lisätietoa koulutuksesta: REDU Edu Oy/Kari Rekilä, toimitusjohtaja puh. 0400374668

Poraus-, lastaus- ja ajokoulutus kaivosalalle

Ammattitaitoisista kaivoalan osaajista on kysyntää työmarkkinoilla. Tämä koulutus antaa sinulle riittävän taitotason kaivosalan eri ammatteihin. Poraus-, lastaus- ja ajokoulutus kaivosalalle antaa valmiudet maarakennuskoneiden (kuten pyöräkuormaaja ja kaivinkoneen) käytön sekä poravaunun käyttöön.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille. Tavoitteena on, että koulutuksen suorittanut hallitsee maanrakennuskoneiden (kuten pyöräkuormaaja ja kaivinkoneen) käytön sekä poravaunun käytön. Pääsyvaatimuksena kiinnostus ja soveltuvuus alan työtehtäviin.

Koulutuksen sisältö:
- kaivosalalla toimiminen
- työturvallisuus
- perustiedot panostuksesta ja räjähdysaineista
- perustiedot malminetsinnästä ja kairauksesta
- poravaunun käyttö louhintaprosessissa sekä
- dumperin, pyörä- ja kaivinkoneen käyttö
- huolto ja kunnossapito
- ensiapu sekä muut alan työtehtävissä tarvittavat lupa- ja korttikoulutukset

Haku koulutukseen:

Koulutus toteutetaan n. kerran vuodessa. Katso alkavat koulutukset koulutuskalenterista tai TE-toimiston sivuilta. 

Vihreän siirtymän asiantuntija

Vihreän siirtymän asiantuntijaksi

Suunnitella

REDU Edun vihreän siirtymän asiantuntijakoulutus vie sinut kiertotalouden ammattilaisten joukkoon ja avaa ovet tulevaisuuden töihin. 

Oletko korkeakoulutettu tyyppi, jota kiinnostaa kiertotalous ja kestävä luonnonvarojen käyttö? Oikein hyvä!
 
Aikuiskouluttaja REDU Edu aloitti alan asiantuntijakoulutuksen jo vuosi sitten. Kun alkuun puhuttiin hiilineutraalin liiketoiminnan asiantuntijakoulutuksesta, niin nyt vuonna 2023 puhutaan termillä vihreä siirtymä.
 
Vihreän siirtymän asiantuntijakoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille. Sinulla tulisi olla soveltuva korkeakoulutausta tai soveltuva työkokemus. 


Vihreän siirtymän asiantuntijaksi kouluttautumiseen sopivan koulutustaustan voi tarjota korkeakoulututkinto esimerkiksi tekniseltä, luonnontieteelliseltä, ympäristötieteelliseltä, kaupalliselta tai yhteiskuntatieteelliseltä alalta. Vastaavilta aloilta hankittu työkokemus voidaan myös lukea eduksi koulutusvalinnassa.

Koulutus on työvoimakoulutusta. Puolen vuoden koulutuksen tavoitteena on, että työllistyt vihreän siirtymän asiantuntijana harjoittelupaikkaasi eli yritykseen . 

Koulutuksen sisältö
- organisaation kestävä kehitys
- vähähiilisyysnäkökulmasta
- elinkaariajattelu ja laskenta
- energia- ja materiaalitehokkuuden kehittäminen
- hiilijalanjäljen laskenta kehittämisprojektina
- kehittämisprojekti kohdeyrityksessä yrityksen
- tarpeiden mukaan
- alihankinnan perusteet suurhankkeissa

Koulutuksen toteutus
- Koulutus kestää 120 päivää, joka koostuu 20 päivän opetusjaksosta ja 100 päivän työharjoittelujaksosta sinulle soveltuvassa yrityksessä.
- Koulutus alkaa sinulle sopivan yrityksen ja harjoittelupaikan löydyttyä .

Koulutuksessa on mahdollista toteuttaa työharjoittelu eri yrityksissä. Tässä esimerkkejä vuonna 2023 mukaan halunneista yrityksistä.
- Pohjaset Oy
- Woodgrow Oy
- Levin Alppitalot Oy
- Arctic Infra Oy
- PBM Oy
- Tapojärvi Oy
- Rakennusliike Jouko Pesonen Oy
- BRP Finland Oy

Lisätietoja koulutuksesta
Redu Edu Oy
Teemu Saralampi
040 7545853
teemu.saralampi@redu.fi

Mittausalan koulutus

Mittausalan osaajista on pulaa!

Koulutus on suunnattu työttömille /työttömyysuhanalaisille vähintään 20-vuotiaille mittausalan tehtävistä kiinnostuneille henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on antaa sellainen osaaminen, että henkilöt suoriutuvat monipuolisista mittausalan työtehtävistä. Työtehtäviä voi olla esimerkiksi rata-, infra- tai kaivosmittaus. Koulutus sisältää runsaasti eri korttikoulutuksia mm. drone-operaattori. Saat siis myös pätevyyden lentää dronea! Kontaktoimme alan yritykset ja hankimme sinulle työssäoppimispaikan.
Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet hakeutua mittausalan työtehtäviin tai jatkokoulutukseen. Osaajista on pulaa, joten työnäkymät alalla ovat valoisat.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

  • Mittalaitteiden hallinta 20 pv
    • Takymetri, Gps
  • Mittausalan perusohjelmiin tutustuminen 5 pv
  • Kaivosmittaukset 5 pv
  • Rata- ja inframittaukset 5 pv
  • Dronekuvaukset 5 pv
  • Kortit (työturvallisuus, tieturva, ensiapu, drone-operaattori). Tarvittessa tulityö- ja ratatyöturvallisuuskoulutukset.
  • Työssäoppiminen 20 pv

Koulutus sisältää teoriaa ja harjoituksia 40 päivää ja työssäoppimista 20 päivää alan yrityksessä. Opetuksen sisältö painottuu käytännön harjoituksiin.
Tule mukaan ja mahdollista itsellesi urapolku mittausalan tehtävissä. Et tarvitse minkäänlaista kokemusta tai osaamista alalta. Koulutamme sinut päteväksi!

Haku koulutukseen: 

Kun koulutus avautuu, sinne haetaan TE-toimiston sivuilla. Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen perusteella. Täytä hakemus huolellisesti. Selvitä hakemuksen Omat perustelut-kohdassa erityisesti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702, ma -pe klo 9 - 16.15. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Lisätietoa koulutuksesta: k
ouluttaja Jari Mulari 0405367966 ja koulutuskoordinaattori Eija Pahtakari 0403521440.

Näin haet koulutukseen

 Koulutukset ovat työvoimakoulutusta, joten koulutuksiin haetaan TE-toimiston sivujen kautta. Hae valitsemaasi koulutukseen osoitteessa www.te-palvelut.fi/koulutushaku. Kirjoita hakukenttään koulutuksen nimi tai koulutusnumero.

Valitsemme hakijat haastattelun ja hakemuksen perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Kutsumme sinut haastatteluun erikseen. Selvitä tarkasti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja millasta lisäosaamista mahdollisesti tarvitset.


Huom! Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Eija_Pahtakari

Eija Pahtakari

koulutuskoordinaattori

eija.pahtakari@redu.fi
040 352 1440

Ota yhteyttä