<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Maahanmuuttajille

Kotoudu yhteiskuntaan ja työelämään

Tavoitteena työelämä – kehitä suomen kielen taitoasi ja kotoudu yhteiskuntaan turvallisesti

Aikuiskouluttaja REDU Edu Oy on jo tovin järjestänyt kotoutumiskoulutuksia  maahanmuuttajille Lapissa. Koulutuksen tavoitteena on saada maahanmuuttajat kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja ennen pitkää työelämään.

Esimerkiksi vuoden 2023 aikana koulutettavat ovat etupäässä Ukrainasta. Toukokuussa alkanut koulutus kestää helmikuuhun 2024. Koulutuksen tarve on kasvanut huimasti ja on tietysti suoraan sidoksissa maahanmuuttajien määrään. 

REDU Edu Oy tekee kotouttamisessa yhteistyötä Arffman Finland Oy:n kanssa. Arffman on Suomen suurin aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskouluttaja.

Maryna ja Ikmet

Henkilökohtaista uraohjausta

Kotoutumiskoulutuksessa opiskellaan suomen kieltä ja kulttuuria sekä työelämä- ja yhteiskuntataitoja opetushallituksen laatiman opetussuunnitelman mukaisesti.

Koulutukseen sisältyy myös henkilökohtaista uraohjausta sekä työssäoppimisjaksoja. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa työelämän osaamispasseja ja -kortteja.

Kotoutumiskoulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat pääsevät työelämään tai työelämään tähtäävään koulutukseen ja saavuttavat kielitaitotason B1.1/YKI 3 eli tason, joka vaaditaan Suomen kansalaisuuteen.

Kukin omaan tasoryhmään

Ennen kotoutumiskoulutuksen alkua opiskelijat osallistuvat alkukartoitukseen ja kielitason testaukseen. Tulosten perusteella opiskelijat ohjataan itselle parhaiten sopivaan tasoryhmään.

Kotokoulutuksen toteuttamisesta vastaavat suomen kielen kouluttajat, yhteiskunta- ja työelämätaitojen kouluttajat sekä opinto-ohjaajat ja kuraattorit. Koulutushenkilöstön tukena ovat erityisopettajat ja psykologit.

Kouluttajilla pitää olla ylempi korkeakoulututkinto, pedagoginen pätevyys sekä työkokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Suomen kielen kouluttajilta eli S2-kouluttajilta vaaditaan lisäksi vähintään suomen kielen aineopinnot.

Koulutus voidaan toteuttaa lähi- tai verkkokoulutuksena.
Lähde: Arffman Finland Oy

⇒ Lue, mitä ajattelivat kevään 2023 kotoutujat koulutuksestaan.

Ryhmäkuva hallissa

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

 

Henna_Poikajärvi (2)

Henna Poikajärvi

asiantuntija, palvelupäällikkö

henna.poikajarvi@redu.fi
040 485 8249

Kari_Rekilä (3)-2

Kari Rekilä

toimitusjohtaja

kari.rekila@redu.fi
0400 374 668 

Ota yhteyttä