<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Rekrytointikoulutukset

Tekemällä oppien suoraan töihin

Mikä on rekrykoulutus?

Rekrytointikoulutuksessa oleva henkilö työllistyy suoraan haluamaansa yritykseen. Kun henkilö hakee koulutukseen, hänellä on jo harjoittelupaikka tiedossa. Esimerkiksi kelkkatehtaalle koulutetaan kelkantekijöitä, mittausyritykseen mittaajia, metallialan yritykseen hitsaajia ja niin edelleen. Rekrytointikoulutuksessa taustalla on siis yritys, johon opiskelija työllistyy. 

koneistaja aihekuva 6

Nopeasti työhön kiinni

Rekrytointikoulutus on nopean työllistymisen polku eikä se edellytä alan aikaisempaa koulutusta. Riittää, että hakija osoittaa motivaationsa hakuvaiheessa, johon sisältyy haastattelu. Rekrykoulutuksessa opiskelija koulutetetaan suoraan tiettyyn työtehtävään. 

Rekrykoulutuksen kesto vaihtelee muutamasta päivästä muutamiin viikkoihin. Rekrykoulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

Rekrykoulutus alkaa pääsääntöisesti teoriajaksolla, jonka pituus riippuu opiskeltavasta alasta ja työtehtävästä. Teoriaopetus toteutetaan lähi- tai verkko-opetuksena. Työssäoppiminen toteutetaan rekrytoivan yrityksen tiloissa tai esim. metsä- ja rakennusalalla yrityksen työkohteissa.

Koska koulutus suoritetaan täsmäkoulutuksena yrityksessä, räätälöitynä tiettyihin tehtäviin, työllistyminen on lähes varmaa. Loppujen lopuksi motivaatiosi ja ahkeruutesi ratkaisee. Voit siis päästä varmana töihin!

 

Kenelle rekrykoulutus sopii?

Rekrykoulutus sopii esimerkiksi
  • vastavalmistuneille, tietyille aloille kouluttautuneille, joilta vielä puuttuu työkokemus
  • alan vaihtajille eli haluat työllistyä uudelle alalle uusiin tehtäviin
  • uudelle paikkakunnalle muuttaessa esim. puolison työn perässä
  • jos sinulla on tarve työllistyä sesonkityön rytmien mukaan
  • työnhakijoille, joilla on motivaatiota oppia uutta ja siirtyä tehokkaasti töihin


Huomioithan, että hakijan täytyy olla vähintään 20-vuotias.

Lue, miten paljon moottorikelkkatehdas Bombardier on Rovaniemellä palkannut väkeä rekrykoulutuksen kautta.

 

 

ryan-porter-phoEG7SinuM-unsplash

Näin haet rekrykoulutuksiin

Rekrykoulutukset ovat työvoimakoulutusta ja niihin haetaan TE-toimiston sivuston kautta. Rekrykoulutuksien paikkoja on avoinna vaihtelevasti ja tulevista hauista tiedotetaan aina erikseen.
Suosittelemme tilaamaan uutiskirjeemme ja ottamaan Facebook-sivumme seurantaan!

Koulutukseen tehdään opiskelijavalinta. Meille ja työllistävälle yritykselle on tärkeää, että olet aidosti sitoutunut koulutuksen läpikäymiseen ja sinulla on vakaa aikomus työllistyä kohdeyritykseen. Jokainen rekrykoulutukseen hakeutuva yksilöhaastatellaan.

Alkavat koulutukset – myös rekrytointikoulutukset

Tutustu ja hae mukaan rekrykoulutukseen. Sitten vain varmana töihin!