<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

"Saan koulutuksista lisää pontta omaan työuraan - alleviivaan moniosaamista"

Tämän jutun päähenkilö on Heikki Dahl, 52. Hän haki osaamista REDU Edun hitsauksen  perusteet -koulutuksesta ja päätti juuri työharjoittelunsa Metsä Fibren työkohteessa Kemissä. Siellä konkari teki töitä 40 asteen kuumuudessa tai pihalla viimassa.

Dahl sanoo saavansa lyhyistä koulutuksista aina lisää pontta omaan työuraan, joka on kirjavuudessaan kuin tilkkutäkki. 

Hitsausta hän huomasi tarvitsevansa viime vuonna, kun teki kajaanilaisfirmalle teräsrakenneasennuksia.

Dahl kiittää REDU Edun hitsausalan koulutusta työharjoitteluineen. Työharjoittelupaikan hän hankki itse torniolaisesta Kantojärven Metalli Oy:stä. Yhtiöllä on työkohde Metsä Fibressä Kemissä.

Hitsauksen perusteet -koulutuksessa ryhmäkoko oli Dahlin mielestä sopiva ja tekijöitä eri tasoisia.

“Toiset pystyivät neuvomaan aloittelijaa. Sait myös kertoa kouluttajille, mitä haluat oppia. Meille järjestyi myös hyvin hitsausaikaa. Kouluttajat olivat hyviä työssään.”

"Harjoittelija hautaan saakka"

Dahlin mielestä koulutus kannattaa aina.

"Näissä hommissa ei ole ikärasismia, vaikka minäkin olen tällainen kokeneempi. Taas sain lisää repertuaaria osaamiseen. Kokemus on positiivinen. Suosittelen kenelle vain, joilla on mahdollisuus tulla. Parempi sekin, kuin jäädä työttömänä kotiin.“

“En silti itse ole mikään koululuokassa istuva tyyppi, vaan haluan oppia juuri tekemällä. Alleviivaan moniosaamista. Työllistyminen on helpompaa”.

Kun Heikki Dahl sai vasaran käteen 4-vuotiaana, niin ote siitä ei ole sen jälkeen juuri herpaantunut. Dahl on muun muassa ostanut, remontoinut ja myynyt tai vuokrannut useita asuntoja Rovaniemellä. 

“Tuttuni sanoi olevansa harjoittelija hautaan saakka. Tuo kuvaus sopii hyvin minuunkin. Teen töitä mielenkiinnosta, enkä kyllä eläkettä ajattele ollenkaan.”

⇓ Hitsauksen perusteet -koulutuksessa ryhmäkoko oli Heikki Dahlin mielestä sopiva ja tekijöitä eri tasoisia. Tehdaskuva: Metsä Group.

Nimetön malli (40)

  "Ulkotyö on parasta"

 Dahl tykkää tehdä töitä ulkona ja harjoittelussa Metsä Fibrellä se onnistui.

“Työmaa oli iso ja paikalla monta ryhmää. Minulla oli hyvät mahdollisuudet saada erilaisia hommia.”

Moniosaaja-Heikki sai tehdä muun muassa seinä-, katto- ja peltitöitä, asennushitsauksia oviaukkoihin ja laittaa kattoeristeitä kompressorihuoneeseen.

Heikki Dahlin haaveena on saada tehdä talvet töitä safarioppaana ja olla kesät rakennushommissa.  

Safarioppaan monipuolinen työ on ollut hänelle tuttua vuosikymmenien ajalta. Ensimmäisen kerran hän työllistyi turistien pariin  jo 1988.

Reissuasunto pakettiautossa

Vuosien aikana hän on rakentanut lumi-igluja Rovaniemellä, Ylläksellä ja Saariselällä. Hän on ollut Lapin Safareilla kenttävastaavana uuden vuoden vastaanottotilaisuuksissa Rovaniemellä ja tehnyt alan töitä eri tunturikohteissa.

Dahl  työllistyy safariyritykseen, Lapin Safareille, myös tulevana sesonkina.

“Työ on innostavaa ja pystyn tekemään töitä laidasta laitaan. Uusien asioiden oppiminen, työkaverit ja asiakkaat ovat tuossa hommassa suorastaan kermaa.”

"Nyt voin safareillakin hyödyntää täällä koulutuksessa saatua hitsausoppia, vaikka moottorikelkan rekiä kunnostaessa."

Heikki Dahl asuu vaimonsa ja neljän koiran kanssa Rovaniemellä, mutta mies on valmis liikkumaan työn perässä eri puolille Lappia ja väliin myös eteläisempään Suomeen.

Liikkuminen onnistuu hyvin, sillä hänellä on pakettiauto, jossa asuu työreissuilla – talvellakin. 

Lue lisää REDU Edu Oy:n hitsausalan koulutuksista tästä avautuvasta linkistä.

 

 

 

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä

REDU Edun koulutuskoordinaattori Eija Pahtakariin, eija.pahtakari@redu.fi, 040 352 1440