<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Kone- ja metalliala

Ala, jolla töitä riittää ja palkkakin pistää hymyilemään.

Kone- ja metalliala kutsuu sinua töihin!

Lapissa kone- ja metallialalla valmistetaan muun muassa moottorikelkkoja, koneiden ja siltojen osia, runkorakenteita perävaunuihin ja rakennusten teräsrunkoja. Koneistaja - tutummin sorvaaja, asentaja ja levyseppähitsaaja löytää Lapin alueelta hyvin töitä. Palkka määräytyy työn vaativuuden mukaan. Kone- ja metalliala sopii sinulle, jos olet käytännönläheinen ja pidät käsillä tekemisestä. 

IMG_5376 (2)

Mitä koulutuksia on tarjolla?

Aikuiskouluttaja REDU Edu tarjoaa sinulle kone- ja metallialan syventäviä- ja täydentäviä opintokokonaisuuksia. Halusit sitten hankkia lisäosaamista tai päivittää osaamistasi.

Hae REDU Eduun täsmäkoulutukseen ja lähdet varmana töihin! Muista myös rekrykoulutuksen mahdollisuus.

Tarjolla olevat konealan ja metallialan koulutukset: 

 

 

Millaisiin työtehtäviin on mahdollista työllistyä?

Koneistaja, asentaja ja levyseppähitsaaja löytää Lapin alueelta hyvin töitä konepajoilta tai teollisuudesta. Kone- ja metallialan tuotteiden valmistuksessa käytetään hyväksi kehittyneitä, osittain tai kokonaan automatisoituja CNC-tuotantomenetelmiä.

Osavalmistuksen keskeisiä menetelmiä ovat koneistus, hitsaus ja levytyöt. Osavalmistetut tuotteet muodostavat yhdessä koneen kokonaisuuden. Esimerkiksi laakerit, moottorit ja anturoinnit muodostavat kokonaisuuden, jossa niiden asennus, kunnossapito sekä huolto vaativat koneasentajan osaamista.

Käymällä kone- ja metallialan syventävän koulutuksen, sinulla on paremmat mahdollisuudet työllistyä alalle haluamiisi tehtäviin.

IMG_5527

Haettavissa olevat kone- ja metallialan koulutukset

REDU Edu Oy järjestää koulutuksia työvoimakoulutuksena yhteistyössä Lapin koulutuskeskus REDUn kanssa.
Koulutukseen haetaan osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi

Koulutuksen kesto määritellään opiskelijakohtaisesti osaamisen ja koulutustarpeen mukaan. Koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja tutkintoon johtavassa koulutuksessa, oppisopimuksella tai osaamisen riittäessä työllistyä alalle. 

CNC-koneistaja

Paikallisen alueen konepajojen tarve ammattitaitoisille CNC-koneistajille on kasvanut viime aikoina merkittävästi. Töitä on tarjolla monipuolisesti ja osaavista työntekijöistä on pulaa.

Koulutus on tarkoitettu manuaalikoneistuksen taitavalle tai metallialan perusteet osaavalle henkilölle, jolla on vahva mielenkiinto alaa kohtaan ja halu päivittää osaamistaan CNC-sorvaamisen maailmaan. Koulutus antaa perusteet nykyaikaisen CNC-sorvin käyttöön, eri ohjaustapoihin sekä osaavalle ja motivoituneelle tekijälle hyvät mahdollisuudet työllistyä alalle paikallisiin yrityksiin.

Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutuksen sisältö:
· CNC-sorviin ja sorvaukseen tutustuminen
· Sorvin työkalut, käyttö ja asetusten tekeminen
· Kappaleen kiinnittäminen
· Mittavälineiden valinta ja käyttö
· Teknisen piirustuksen tulkinta ja luku
· Geometriset toleranssit, merkitys koneistuksessa
· Työstöarvot, valinta ja laskeminen
· Eri ohjaustavat, sorvin omaohjaus; Haas, Mazak Mazatrol
· G-koodi, koodin tulkinta, tuottaminen ja muokkaus
· Pyörivät työkalut, käyttö ja ohjelmointi (Mazak)
· CAM-ohjelmointiin tutustuminen, GibbsCAM
· Koneistus- ja ohjelmointiharjoituksia
· Kappaleiden viimeistely ja laatu
· Työturvakorttikoulutus
· Hätäensiapukoulutus
· Työssäoppiminen alan yrityksessä 30 pv

Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja kouluttajan haastattelun perusteella, Täytä hakemus huolellisesti. Selvitä hakemuksen Omat perustelut-kohdassa erityisesti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja millaista lisäosaamista tarvitset.

Haku koulutukseen:

TE-toimiston sivuilta osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi. Kaikki alkavat koulutukset löytyvät REDUn koulutuskalenterista. 

Hitsaajan pätevöitymiskoulutus

Koulutus on tarkoitettu työttömille hitsaajille, joilla on soveltuvuus koulutukseen ja alan töihin, sekä joiden työllistymistä edistää hitsaajan pätevöitymiskoulutuksen ja pätevyyskokeen suorittaminen.

Pääsyvaatimuksena on hitsausalan koulutus ja VAHVA hitsausalan kokemus. Edellytetään myös alan töissä vaadittavaa hyvää terveydentilaa.

Tavoitteena on suorittaa ja saada voimaan SFS-EN ISO 9606-1 mukainen hitsaajan pätevyys pätevöitymistarpeen mukaisesti. Koulutuksen aikana opiskelija voi suorittaa maksimissaan kaksi pätevyyskoetta.

Koulutuksen sisältö määräytyy henkilökohtaisesti hitsaajan oman pätevöitymistarpeen mukaisesti.

Lisätietoja mahdollisista pätevyyskokeista saa soittamalla Olli Keränen p. 040 193 6645 tai [email protected].

Haku koulutukseen:

15.8.2022 mennessä TE-toimiston sivuilta osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi. Kaikki alkavat koulutukset löytyvät REDUn koulutuskalenterista. 

Näin haet koulutukseen

Kone- ja metallialan koulutukset ovat työvoimakoulutusta, joten koulutuksiin haetaan TE-toimiston sivujen kautta. Hae valitsemaasi koulutukseen osoitteessa
koulutukset.te-palvelut.fi 

Valitsemme hakijat haastattelun ja hakemuksen perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Kutsumme sinut haastatteluun erikseen. Selvitä tarkasti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja millasta lisäosaamista mahdollisesti tarvitset.


Huom! Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.

syd-mills-sPl7FgBalxI-unsplash

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Eija_Pahtakari
Tero_Kontiainen-1

Eija Pahtakari

koulutuskoordinaattori

[email protected]
040 352 1440

Tero Kontiainen

kouluttaja

[email protected]
040 710 6771 

Ota yhteyttä