<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Lupa- ja korttikoulutukset

Suorita lakisääteiset lupa- ja korttikoulutukset meillä

Mitä lupa- ja korttikoulutukset ovat?

Lupa ja -korttikoulutusten tarkoituksena on osoittaa kortinhaltijan pätevyys toimia työtehtävässään. Tietyt työtehtävät edellyttävät viranomaisen tai auktorisoidun kouluttajan myöntämää todistusta vaaditusta toimenkuvassa osaamisesta. Vaadittu todistus on usein lupa tai kortti, jonka voi suorittaa yleisesti hyväksytyssä koe- tai testitilanteessa.

rahtari

Kenelle lupa- ja korttikoulutukset on tarkoitettu?

Lupa- ja korttikoulutukset on ammattilaisille, joiden täytyy osoittaa pätevyytensä työtehtävän suorittamista varten. Suomen lainsäädäntö määrittelee vaaditun osaamistason ja tarvittavat luvat tietyille ammattitehtäville. 

Lupa- ja korttikoulutukset kuuluvat olennaisena osana esimerkiksi kuljetus-, rakennus-, ravintola- ja metallialan ammattilaisten vaadittuun osaamiseen.

Lupa- ja korttikoulutuksia ovat esimerkiksi tulityökortti, työruvallisuuskortti, hygieniapassi ja ensiapukoulutus.

Kuka lupa- ja korttikoulutuksia voi suorittaa?

Koulutuksia voi suorittaa kuka tahansa osana oman alan opintoja tai yksittäisenä koulutuksena esimerkiksi työnhakua varten. Järjestämme yleisimmät lupa- ja korttikoulutukset avoimina koulutuksina usealla eri paikkakunnalla.

Useat koulutuksistamme järjestetään luokkahuonekoulutuksen lisäksi vaihtoehtoisesti etänä tai itseopiskeltavana verkkokoulutuksena. Tällöin tarvitset oman tietokoneen, jossa on sekä toimiva kamera että mikrofoni.

Tutustu laajaan koulutusvalikoimaamme (painike ohjaa Redun sivustolle koulutuskalenteriin). Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

Ensiapu

REDU Edu:n lupa- ja korttikoulutukset

Alla olevasta listasta löydät tarjoamamme lupa- ja korttikoulutukset. Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu REDU Edu:n sähköisen koulutuskalenterin kautta tai TE-toimiston sivuilla

Ammattikuljettajien jatkokoulutukset (JAP)

REDU Edu Oy tarjoaa lainsäädännön mukaiset koulutukset joustavasti ja tarpeisiinne vastaten! Tämän takaa laaja valikoimamme kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksia ja ammattitaitoiset kouluttajamme.

Ammattipätevyysmerkintä edellyttää 35h koulutusta (5pv x 7h). Ammattipätevyysmerkintä on voimassa 5 vuotta. Nämä ns. direktiivikoulutukset voi suorittaa milloin tahansa 5-vuotisjakson aikana, joko osissa, tai tiiviimmässä tahdissa, vaikka viikossa.

Toteutus

Alla listatut ammattipätevyyskoulutukset starttaavat kerran kuussa eri paikkakunnilla. Katso koulutuskalenteristamme itsellesi parhaiten sopivat koulutuspäivät ja ilmoittaudu koulutukseen. 

Koulutuksen jälkeen suoritustietosi päivitetään REDU Edun toimesta Traficomille. Jos et muista mitä koulutuksia olet suorittanut ja montako merkintää sinulla on, voit tarkistaa asian Traficomin sivuilta.

Mikäli yrityksestäsi osallistuu useampi henkilö, voit kysyä myös ryhmähintaa yrityksellesi tai jos haluat lisätietoa jostain muusta kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksesta: redu.edu@redu.fi

Anniskelupassi

Alkoholilainsäädännön koulutus ja koe on tarkoitettu ravintoloissa työskenteleville henkilöille.

Kokeen hyväksytysti suorittaneelle myönnetään Valviran vahvistama todistus. Valvira katsoo, että todistus tulisi antaa vain sellaiselle kokeen suorittaneelle henkilölle, joka osoittaa hallitsevansa anniskelua koskevat säännökset kysymysten perusteella vähintään 80 prosenttisesti.

Opiskelija voi vastata tentissä valintansa mukaisesti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Lisätietoa

Anniskelua koskevat säännökset on koottu Valviran Alkoholijuomien anniskelu 20/2018-ohjeistukseen.

Julkaisua käytetään keskeisenä opetusmateriaalina ja sen voi tulostaa VALVIRA:n sivuilla www.valvira.fi itseopiskelua varten: Anniskelujuomien anniskelu 20/2018 -ohjeistus (valvira.fi). Englanninkielinen ohjeistus: Serving alcohol (valvira.fi). 

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

 

Drone lennättäjän valvottu A2-lisäteoriakoe

Jos haluat lennättää tiheästi asutulla alueella painoltaan 500 g - 2 kg dronea, on kyseessä avoimen kategorian alakategorian A2 mukainen toiminta. Tässä tapauksessa sinulla tulee olla A1/A3-verkkoteoriakokeen lisäksi omatoiminen käytännön koulutus ja valvottu A2-lisäteoriakoe hyväksytysti suoritettuina. Muista, että omatoiminen käytännön koulutus tulee olla suoritettuna ennen A2-lisäteoriakokeeseen osallistumista.

Järjestämme valvottuja lisäteoriakokeita. Voimme ottaa kerrallaan 8 osallistujaa tilaisuuteen.

Toteutusajankohta: Katso ajankohdat REDU Edu:n sähköisestä koulutuskalenterista.

Koulutuspaikka: REDU Edu Oy, Jokiväylä 13, 96300 Rovaniemi

Ilmoittautuminen testiin on sitova.

Peruuttamisehdot: Osallistuminen voidaan peruuttaa maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Peruminen tehdään kirjallisesti sähköpostilla eija.pahtakari@redu.fi. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta koulutukseen, laskutetaan koko osallistumismaksu. REDU Edu Oy:lla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli osallistujamäärä jää liian pieneksi.

Hinta: 50 € sis. alv 0%

Ilmoita kauko-ohjaajan tunnusnumerosi osoitteeseen eija.pahtakari@redu.fi ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksen järjestää REDU Edu Oy.

Toimintaohje

Toimi seuraavasti:

 1. Rekisteröidy ja tee A1/A3-verkkoteoriakoe Droneinfosivuilla.
 2. Suorita omatoiminen käytännön koulutus. Lue lisää Droneinfo sivuilta.
 3. Ilmoittaudu valvottuun A2-lisäteoriakokeeseen alla olevasta linkistä. Mikäli et halua antaa sosiaaliturvatunnustasi ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittaudu lähettämällä muut tietosi osoitteeseen eija.pahtakari@redu.fi. Muista ilmoittaa myös kauko-ohjaajan tunnusnumerosi.
 4. Kun tulet A2-lisäteoriakokeeseen, ota mukaan henkilöllisyystodistus jatodistus suoritetusta A1/A3-verkkoteoriakokeesta.


Itseopiskelumateriaali A2-lisäteoriakokeeseen löytyy Droneinfon sivuilta.

Ensiapu - EFR ja SPR

Ensiapukurssilla opetetaan ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Ensiapukurssi opettaa auttamaan hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa.

Ensiapu EFR 

EFR kurssit sisältävät aikuisen, lapsen ja vauvan elvytyksen ja ensiaputaidot. Lisäksi sisältöön kuuluu defibrillaattorin käyttö. Kurssit soveltuvat työpaikan ensiapukursseiksi ja mahdollistavat joustavalla toteutustavallaan eri kurssikokonaisuuksien opettamisen yhdessä tai erikseen. 

EFR kurssit rakentavat maallikkoauttajien itseluottamusta hätätilanteessa toiston ja yksinkertaistamisen kautta. 

Lisätietoa SPR:n ensiapukursseista: ensiapukoulutus.fi

EFR kurssivaihtoehdot

 • Hätäensiapukurssi
 • Ammattikuljettajien ensiapukoulutukset 7h
 • Ensiavun jatkotoimenpiteet
 • Lasten ensiavun kurssi
 • Elvytyskurssi
 • Ensiavun kertauskurssi

Ilmoittautuminen 

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

 

Hygieniapassi

Hygieniaosaamiskoulutuksissa voit hankkia tarvittavan osaamisen ja osoittaa sen kokeella.

Työskenteletkö pienessä tai keskisuuressa elintarvikealan yrityksessä?

 • elintarvikemyymälässä
 • ravintolassa
 • elintarvikekioskissa
 • kahvilassa
 • laitoskeittiössä
 • pitopalvelussa
 • muussa elintarvikehuoneistoksi luokitellussa tilassa, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita.

Tammikuun alussa 2002 voiman astuneella Hygieniaosaamisasetuksella velvoitetaan elintarviketyöntekijät osoittamaan riittävä hygieeninen osaaminen hygieniaosaamistodistuksella.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

 

Märkätilojen vedeneristäjän henkilösertifikaattikoulutus

Märkätilojen vedeneristäjän sertifiointi on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät märkätilojen vedeneristyksiä nestemäisenä levitettävillä vedeneristeillä tai mattomaisilla vedeneristeillä tai molemmilla.

Märkätilojen vedeneristäjän henkilösertifikaattikoulutukseen osallistunut osaa tehdä rakennusten märkätilojen vedeneristystyöt itsenäisesti määräysten, suunnitteluasiakirjojen ja asennusohjeiden mukaan oikeaa työjärjestystä noudattaen.

Koulutukseen sisältyy yksi teoriapäivä, kirjallinen tentti ja työnäyttö joko nestemäisellä vedeneristeellä tai mattomaisilla vedeneristeellä työmaaolosuhteissa.

Märkätilojen vedeneristäjän sertifikaattikurssin sisältö:

 • Märkätilojen rakentamiseen liittyvät lait, määräykset ja ohjeet
 • Rakennusfysiikka, lämpö- ja kosteustekniset perusteet
 • Märkätilojen pohjarakenteet/laadun varmistaminen
 • Vedeneristyksen laadun mittaus
 • Märkätilojen detaljit ja työselitykset
 • Märkätilojen läpiviennit, mm. lattiakaivo
 • Tentti
 • Näyttötyö, työsuunnitelma (työmaalla).

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea henkilösertifikaatin Eurofins Expert Services:ltä.

Lisätietoa: Märkätilojen vedeneristäjä (rakentamisensertifikaatit.fi)

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

Office 365 -koulutus

Koulutuksen tavoitteena on oppia hyödyntämään Office 365:n toimintoja arkipäiväisessä työtoiminnassa.

Sisältö rakentuu seuraavista moduuleista, mutta painottuu ja muuttuu täsmentyneiden tarpeiden mukaisesti: 

 • Moduuli 1: Outlook, Outlook-kalenterin käyttö, pikaviestitoiminto, etäkokoukseen osallistuminen ja etäkokouksen järjestäminen (3h)
 • Moduuli 2: Office 365: Powerpoint, Word ja Excel (3h)
 • Moduuli 3: Teams ja Onedrive (3h)

Tarvitset koulutukseen osallistuessasi rauhallisen paikan ja kuulokkeet. Kaikkiin moduuleihin on osallistuttava saadakseen suorituksen koulutuksesta.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

 

Sähkötyöturvallisuuskortti SFS6002

KTM:n päätös sähkötyöturvallisuudesta edellyttää, että jokainen sähköalalla työskentelevä asentaja, esimies ja asiantuntija suorittaa yleisen sähkötyöturvallisuuskurssin.

Kurssi on uusittava enintään viiden vuoden välein. 

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

Tulityökurssi

Tulityökurssin tavoitteena on, että tulityöntekijä tietää ja tuntee tulitöiden vaarat sekä tulitöihin liittyvän ohjeistuksen ja lupakäytännön.

Lisäksi osaa asennoitua tulitöiden vaaroihin oikein, tehdä tarvittavat tulitöiden turvatoimenpiteet sekä hallitsee alkusammutuksen.  

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät, vartioivat, johtavat tai valvovat tulitöitä.

Tulityökortti

Hyväksyttävästi tulityötutkinnon suorittanut saa tulityökortin, joka on voimassa 5 vuotta. Lisätietoja tulityökortista: www.spek.fi

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

Työturvallisuuskortti

Kurssi parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla työn tilaajan ja sen tekijöiden välillä: antaa valmiudet laadukkaaseen perehdyttämiseen, antaa perustietoa työsuojelusta, vähentää teollisuuden tapaturmia yleensä ja siten myös riskialttiissa töissä sattuvia vakavia tapaturmia.

Työturvallisuuden kehittämiseksi yhteisillä työpaikoilla on kehitetty valtakunnallinen työturvallisuuskorttikoulutus. Yhden päivän kurssin (8 h) ja kirjallisen kokeen suorittamalla saa henkilökohtaisen Työturvallisuuskortin. Kortti on voimassa 5 vuotta. Työturvallisuuskortin voimassaolon voi uusia peruskurssilla (8 h).

Työturvallisuuskortin voi suorittaa lähiopetuksena, verkkokoulutuksena tai monimuotototeutuksena. Lisää monimuotototeutuksesta voit lukea tästä.

Lisätietoa aiheesta: www.tyoturvallisuuskortti.fi.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

Vesityökortti

Talousvettä toimittavassa laitoksessa, uimahalleissa ja kylpylöissä vastaavissa työskentelevällä, talous- tai allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä henkilöllä on oltava riittävät perustiedot mm. mikrobiologiasta ja kemiasta, puhdistustekniikasta, hygieniasta, käyttötarkkailusta ja lainsäädännöstä.

Riittävistä perustiedoista on säädetty sosiaali- ja terveysministeriön asetuksillä (1350/2006 ja 1351/2006).

Vesityökortti on voimassa viisi vuotta kortin antopäivästä, joka on sama kuin testauspäivä. Viiden vuoden kuluttua testi pitää suorittaa uudelleen. Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa laitoksessa työskentelevien osaamisesta ja esitettävä nämä tiedot pyydettäessä kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Lisätietoa: Vesityökortti (valvira.fi)

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Tiedot alkavista lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista valitsemalla koulutustyypiksi "lyhyt- ja korttikoulutukset".

Näin ilmoittaudut koulutuksiin

Pääset ilmoittautumaan REDU Edu:n lupa- ja korttikoulutuksiin sähköisessä koulutuskalenterissa. TE-toimiston asiakkaat ilmoittautuvat TE-toimiston sivujen kautta osoitteessa te-toimisto.fi/koulutushaku.

Hae koulutukseen

Ilmoittaudu mukaan alkavaan koulutukseen sähköisen koulutuskalenterin kautta. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä henkilökuntaamme.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

 

REDU Edu Oy:n koulutusassistentti Pirjo Nissilä.

Pirjo Nissilä

koulutusassistentti

pirjo.nissila@redu.fi 
040 620 9693

Ota yhteyttä