<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Aikuiskoulutusta työnhakijoille

Tartu työvoimakoulutukseen ja lähdet varmana eri alojen töihin

Työvoimakoulutusta aikuisille

Työvoimakoulutus tai työvoimapoliittinen koulutus tarkoittavat samaa asiaa. Työvoimakoulutus on koulutusta, joka tähtää henkilön työllistymiseen.

Aikuiskouluttaja REDU Edun tarjoamat koulutukset ovat työvoimakoulutuksia yli 20-vuotiaille. REDU Edun koulutukset eivät ole ammatillista koulutusta, vaan ammatillista osaamista täydentävää, tutustumis- tai pätevöittämiskoulutusta. Lyhyelläkin osaamisen päivittämisellä saat valmiudet siirtyä hyviin töihin nopeasti.

Työvoimakoulutukseen sisältyy niin käytännön työskentelyä kuin teoriaakin. Jos olet työnhakijana tai työttömyysuhan alla, niin REDU Edun koulutukset
sopivat juuri sinulle.

Mikäli haluat vain päivittää ammattiosaamistasi, jotta osaaminen on ajan tasalla töitä hakiessa, niin myös tässä tapauksessa olet sopiva meidän koulutuksiin.

Mikäli haluat kouluttautua ja työllistyä uudelle alalle, niin sekin onnistuu.

Tutustumiskoulutus auttaa eteenpäin

Monet löytävät uuden alansa REDU Edun tarjoamien tutustumiskoulutusten kautta. Tutustumisen jälkeen he jatkavat alan tutkintokoulutukseen, oppisopimuskoulutukseen tai suoraan töihin.

REDU Edu järjestää tutustumiskoulutuksia rakennusalaan, metsäalaan sekä kone- ja metallitekniikkaan.

Katso videomme tutustumiskoulutuksista.

3 raksamiestä pysty

Rekry on täsmäkoulutusta

Rekrytointikoulutus eli rekrykoulutus tarkoittaa täsmäkoulutusta tiettyyn ammattiin ja tehtävään. Rekrykoulutuksessa kehitetään omaa osaamista paremmin työelämän tarpeita vastaavaksi ja harjoittelu suoritetaan yrityksessä, joka usein myös palkkaa henkilön töihin.

Esimerkiksi viereisessä kuvassa olevat Sami Yrjänheikki (kesk.) ja Tomi Juntunen (oik.) ovat työharjoittelussa nykyaikaisia halleja rakentavassa Eurotum Oy:ssä. He ovat mukana teollisuusrakentamisen rekrykoulutuksessa REDU Edussa.  Kouluttaja Jarmo Kiviniemi vieressä.

Me REDU Edussa tarjoamme sinulle myös yksilöllistä rekrytointikoulutusta kone- ja metallialalle. Se tarkoittaa, että yritys lisäkouluttaa haluamansa alan ammattilaisen yritykseen työntekijäksi. 

Jos tiedät kone- ja metallialan yrityksen ja olet esimerkiksi koneistaja tai hitsaaja, niin voit kysyä suoraan töitä alan yrityksistä. Jos katsot, että taidoissasi on pieniä puutteita tai tietojen päivittämistarvetta, niin kerro yrittäjälle  mahdollisuudesta yksilölliseen rekrytointiin eli tehokkaaseen täsmäkoulutukseen.

Rekrykoulutus on siis työelämälähtöistä lisä- ja täydennyskoulutusta. Rekrykoulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai tutkintojen osia. Tämäkin koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Otteita koulutuksistamme

REDU Edussa pääset tutustumaan sinua kiinnostavaan alaan lyhyen tutustumiskoulutuksen mukana tai työllistymään unelmatyöhösi rekrytointikoulutuksen avulla. Katso, mitä tarjoamme!

Tarjontaa on – hae koulutukseen verkossa

Koska kyse on työvoimakoulutuksista, niin me REDU Edussa teemme tiivistä yhteistyötä TE-palveluiden kanssa koulutusten järjestämiseksi.

Työvoimakoulutustarjontaa voit löytää monta kautta. Kun haet koulutukseen, niin se tapahtuu ensisijaisesti verkossa, TE-toimiston sivuilla.

Mitä koulutusaloja REDU Edulla on ylipäätään tarjolla? Tarjonnan löydät juuri käsilläsi olevan verkkosivun otsakkeista. Useimmissa koulutuksissa on myös haku auki.

Löydät parhaiten tiedot hakutilanteesta TE-palveluiden sivulta tai koulutuskalenteristamme.

Pulpahtiko mieleesi kysymyksiä? Katso löytyykö vastaus alla olevista useimmiten esitetyistä kysymyksistä. Jos ei, niin ota yhteyttä! Yhteystiedot näet sivun alaosasta.

 

Drone
Miehiä rakennustyömaalla.

Heräsikö kysymyksiä? 

Katso usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset!

Maksaako opinnot jotain?

TE-toimiston työvoimakoulutukset ovat maksuttomia. Näitä koulutuksia ovat: Rekrykoulutus, tutustumiskoulutus ja osa lupa- ja korttikoulutuksista. 

REDU Edun itse järjestämät koulutukset ovat maksullisia. Näitä koulutuksia ovat valtaosa lupa- ja korttikoulutuksista, erilaiset testit sekä yrittäjille ja yrityksille tarkoitetut koulutukset.

Tarkista aina huolellisesti, toteutetaanko koulutus työvoimakoulutuksena vai ei. 

Kauanko opiskelu kestää?

Koulutuksen kesto riippuu aiemmasta kokemuksestasi ja opinnoista. Koulutusten sisältö ja koulutusmuoto määrittelevät myös opintojen pituuden. Lyhyet lupa- ja korttikoulutukset saat suoritettua jopa muutamassa päivässä, täydennys- ja muuntokoulutukset kestävät alasta riippuen kuukaudesta puoleen vuoteen. Tutustumiskoulutusten pituus on keskimäärin 15 päivää.

Voinko hyödyntää aiempaa osaamistani?

Ehdottomasti kyllä. Aiempi osaamisesi otetaan huomioon koulutukseen hakeutuessasi.

Saako opintojen aikana työttömyyskorvausta?

Osallistuessasi TE-toimiston kautta työvoimakoulutukseen, saat samaa tukea kuin aiemmin työttömänä ollessasi. Sinulla on mahdollisuus hakea ja saada korotettua työttömyyskorvausta eli ns. koulutuskorvausta edellyttäen, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi koulutukseen hakeutuessa.

Työllisyysrahasto myöntää omaehtoiseen koulutukseen osallistuville aikuisopiskelijoille aikuiskoulutustukea joko tutkintoon johtavaan opiskeluun tai ammatilliseen lisä- ja jatkokoulutukseen. Lue lisää aikuiskoulutustuesta täältä.

Onko työpaikka varma?

Osallistumalla ja suorittamalla koulutuksen, sinulla on entistä paremmat edellytykset työllistyä haluamallesi alalle. Mikäli suoritat esimerkiksi rekrykoulutuksen, on työllistyminen lähes varmaa. Työllistyminen edellyttää luonnollisesti sitoutumista ja motivaatiota sinulta itseltäsi.

Huomaathan, että tutustumiskoulutukseen osallistuminen ei vielä suoraan takaa työpaikkaa, vaan sen tarkoitus on mahdollistaa sinulle tiettyyn alan tutustuminen. Jos tutustumiskoulutuksen jälkeen haluat hakeutua ko. alalle, voit siirtyä seuraavaan koulutukseen, mikä on jo konkreettinen askel kohti työpaikkaa.

Kuuluuko koulutukseen työssäoppimista?

Lähes kaikkiin koulutuksiin kuuluu työssäoppimista. Osassa koulutuksista REDU Edu järjestää puolestasi sinulle työssäoppimispaikan valmiiksi ja osassa haet itse työssäoppimispaikkaa. Me autamme sinua tarvittaessa.

Työssäoppiminen on tärkeä osa koulutusta, sillä oikeassa työympäristössä pääset oppimaan ja harjoittelemaan käytössä olevien työkalujen ja käytänteiden avulla tämän päivän työskentelyä.

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutuksiin voi hakeutua monin tavoin, riippuen kouluksesta. 

Osaan koulutuksista haetaan TE-toimiston hakulomakkeella osoitteessa www.te-palvelut.fi/koulutushaku. Näitä koulutuksia ovat tutustumiskoulutukset, rekrykoulutukset ja osaamista täydentävät koulutukset. 

Osaan koulutuksista tulee hakea määräaikaan mennessä, osa koulutuksista on taas jatkuvaa non-stop -koulutusta. Non stop tarkoittaa, että koulutukseen on jatkuva haku ja aloituksia tapahtuu n. kerran kuukaudessa.

Esimerkiksi rekrykoulutuksiin hakeutumisen yhtenä osana on haastattelu, jonka tarkoituksena on osoittaa hakijan motivoituneisuus. 

Helpoin keino varmistua hakutavoista ja -ajoista on ottaa meihin yhteyttä. Kannattaa myös tilata uutiskirjeemme ja ottaa Facebook-sivumme seurantaan, sillä niissä kerromme tulevista koulutuksista ja niihin hakemisesta.

Milloin koulutukseen voi hakea?

Lähes kaikki koulutukset toimivat non stop -periaatteella eli niihin on jatkuva haku. Yksittäisiin koulutuksiin ja rekrykoulutuksiin on omat, erikseen ilmoitetut aloitusajankohtansa. 

Tilaa uutiskirjeemme ja ota Facebook-sivumme seurantaan, viestimme aktiivisesti koulutusten aloitusajankohdista näissä kanavissa.

Milloin opinnot alkavat?

Tietyt koulutukset, kuten tutustumiskoulutukset, alkavat nonstoppina. Yleisesti ottaen koulutuksia alkaa kerran kuukaudessa kaikilla aloilla. Rekrykoulutukset toteutetaan tiettyjen aikataulujen puitteissa ja niiden aloitusajankohdat ilmoitetaan aina tapauskohtaisesti.

Voit varmistua alkavien koulutusten ajankohdasta ja sisällöstä tilaamalla uutiskirjeemme tai ottamalla yhteyttä koulutuskoordinaattoreihimme: eija.pahtakari@redu.fi, puh. 040 352 1440 tai tanja.ylitalo@redu.fi, puh. 040 662 0921.

Miksi hakisin opiskelemaan REDU Edun kautta?

REDU Edu on lappilainen osaamisen kehittäjä, joka auttaa valitsemaan sinun tilanteeseesi sopivan koulutuksen, jotta pääset töihin kiinni. 

Tarjoamme laajan valikoiman koulutuksia eri aloille, alojen täsmäkoulutuksia, rekrykoulutuksia ja muita ammattilaisten tarvitsemia lisäkoulutuksia. 

Olemme tehneet osaamisesi kehittämisen sinulle mahdollisimman helpoksi: osassa koulutuksissa järjestämme sinulle työssäoppimispaikan tai autamme sen hankkimisessa, esittelemme alan paikalliset yritykset ja olemme apuna työpaikan etsimisessä. Tutustumiskoulutusten avulla autamme sinua varmistumaan, että työskentely suunnittelemallasi alalla on sinun juttusi.

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

eija_pahtakari_968x647

Eija Pahtakari

koulutuskoordinaattori

eija.pahtakari@redu.fi
040 352 1440

REDU Edu Oy:n koulutusassistentti Pirjo Nissilä.

Pirjo Nissilä

koulutusassistentti

pirjo.nissila@redu.fi
040 620 9693 

Ota yhteyttä