<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Oksana Dudnyk, Ukraina: Lasten tulevaisuus riippuu minun ponnisteluistani

"Nimeni on Oksana Dudnyk, olen 33-vuotias ja tulin Suomeen Ukrainasta. Saavuin Suomeen syyskuussa 2022 perheeni kanssa eli mieheni, kahden tyttären ja kahden koiran kanssa. Ukrainassa opiskelin korkeakoulussa ja suoritin oikeustieteen maisterin tutkinnon. Työskentelin kuusi vuotta asianajajana syntymäkaupungissani."

Oksana sekä REDU Edun kotoutumiskoulutuksessa olevat Mohammad ja Matin kertovat verkkosivuillamme kukin taustastaan ja suomen kielen opiskelustaan. Trion ajatusten julkistaminen verkossa liittyy kesäkuun ensimmäisellä viikolla Facebookissa julkaistuun videosarjaan, jossa koulutettavien suomenkielisen puheen edistyminen on kuultavissa. Kuuntele ihmeessä Oksanan puhetta. Julkaisu 6.6.

"Opiskelutyylini"

Minulle kaikkein tehokkain tapa oppia suomen kieltä on kommunikointi toisten kanssa. Harjoittelen suomea joka päivä tyttärieni ansiosta. Heidän kanssaan yritän puhua kokonaisia lauseita tai käyttää sanoja.

Vanhin tyttäreni puhuu jo melko hyvin suomea, kysyn häneltä paljon sanoja.

Motivaatio ovat lapseni. Ymmärrän, että heidän tulevaisuutensa riippuu minun ponnisteluistani.


Oksana rymäkuva2

Redu Edun opetusmenetelmä [kotoutumiskoulutuksessa] sopii minulle täysin. Tavoitteeni on suorittaa täydellinen suomen kielen kurssi ja löytää työpaikka, joka vastaa osaamistani.

"Mikä ei tapa, se vahvistaa"

Haluaisin jatkaa opintoja yliopistossa pääaineena oikeustiede tai tietotekniikka.

Haluan tietysti löytää lupaavan työn, joka miellyttää minua. Uskon, että vaikeuksia tulee varmasti eteen, mutta kaikki mikä ei tapa meitä, niin se vahvistaa.

Paluuta Ukrainaan ei käsitellä perheessäni. Olemme motivoituneita jäämään Suomeen."

Oksanan teksti on käännetty suomeksi hänen englanninkielisestä kirjoituksestaan.