<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Malminetsintäyhtiön väki hikoili kelkkojen sarvissa

"Käytäntöä ei opi ennen kuin pääsee oikeasti kokeilemaan"

Suomalaisen malminetsintäyhtiön Rupert Finland Oy:n henkilökunta on nyt aikaisempaa enemmän perillä moottorikelkkailun saloista. Kun maastoon lähdetään työajoon, se ei ole huviajelua - varsinkaan kelkkaurien ulkopuolella. Paksussa lumessa kahlatessa tulee ajajalle hiki ja tarjolla on myös vaaratilanteita, joita pitää osata ennakoida.

RJWYE7688

"Kurssi antoi tarvittavaa itsevarmuutta työtehtäviin"

Sodankylässä sijaitsevan Rupert Finlandin työntekijät osallistuivat hiljattain aikuiskouluttaja REDU Edu Oy:n järjestämään moottorikelkkojen käyttökoulutukseen. Tarjolla oli teoriaa ja ajoa maastossa.

REDU Edun kouluttajan Jari Mularin mukaan kenttäkoulutuksessa harjoiteltiin muun muassa ajoasentoja eri tilanteissa, tien ylityksiä sekä kiinnijäämistilanteita.

Parinkymmenen koulutettavan palaute koulutuksesta oli niin hyvää, että Mularin poskia kuumotti:

“Sain taas varmuutta ajamiseen ja hyviä vinkkejä.”

“Erittäin hyvä kurssi aloittelijoille ja hyvä kertaus kokeneemmille.”

“Koin kurssin erittäin hyödylliseksi ja tarpeelliseksi. Minulla ei ollut mitään kokemusta moottorikelkkailusta.”

“Kurssi antoi tarvittavaa itsevarmuutta työtehtäviin.”

“Yes, more confident riding off-track.” (Kyllä, ajaminen on nyt varmempaa reitin ulkopuolella.)

Jälkiä Ikkarin maastoon

“Kenttäpäivä oli todella hyvä ja kattava. Ja ehdottoman tärkeä, sillä käytäntöä ei opi ennen kuin pääsee oikeasti kokeilemaan. Näin oppi jää myös paremmin mieleen”, todettiin eräässä palautteessa.

Kouluttaja Jari Mulari on samaa mieltä ja korostaa myös koulutuksen päätarkoitusta.

“Kelkan käytöstä ja kelkan kanssa toimimisesta tulee turvallista. Ajaja saa myös lisää varmuutta. Sitä ei ehdi kertyä, jos ajokokemusta on vähän.”

Rupertin ajokoulutus toteutettiin Sodankylän ja Kittilän puolessa välissä sijaitsevassa Ikkarissa. Ikkarin maastossa on kaivosyhtiö Rupert Resources Ltd:n kultakaivoshanke.

REDU Edu Rovaniemeltä järjestää moottoriajoneuvojen käyttökoulutusta yrityksille, joissa henkilökunta joutuu tarttumaan työssään moottorikelkkaan tai mönkijään.

 

Jari_Mulari-2

 

Ota yhteyttä!

Jari Mulari
Kouluttaja
040 536 7966
jari.mulari@redu.fi