<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

"Ihmisten johtaminen nyt entistä tärkeämpää"

REDU Edun Metsäntuntija-kehittämisvalmennus antoi hyvät eväät metsäkoneyrittäjä Kimmo Kulojärvelle. Hän katsoo, että työntekijöistä on pidettävä näinä aikoina todella hyvää huolta. 

Aikuiskouluttaja REDU Edun toteuttama, puunkorjuu- ja logistiikka-alan yrityksille tarkoitettu kehittämisvalmennus on päättynyt.

Yli vuoden kestäneeseen, järjestyksessään ensimmäiseen valmennukseen osallistui kymmenen yritystä aina Keski-Pohjanmaalta Lappiin. Koulutuksen ydinajatuksena on kehittää henkilöstön johtamisen osaamista.

metsäkoneyrit. Kimmo Kulojärvi

Kemijärveläinen metsäkoneyrittäjä Kimmo Kulojärvi, 45, on erittäin tyytyväinen saamaansa hyvin ammattimaiseen valmennukseen.

"Sain kyllä vastinetta rahalliselle panokselleni. Suosittelen!"

 "Ihmisten johtaminen on paljon monisyisempää kuin matematiikkaan perustuva talouden pyörittäminen. Valmennuksen myötä yrityksemme toimintaa ei ole tarve muuttaa, mutta saaduilla hyvillä vinkeillä on kyllä merkitystä kokonaisuuteen", yrittäjä pohtii.

Kulojärvi muistuttaa, että johtaminen, arkisemmin työntekijöiden pomona oleminen on aina ollut tärkeää. Nyt johtamisen tärkeys korostuu entisestään, kun työntekijöistä on heidänkin alallaan ankara pula.

 "Meillä ovat työntekijät pysyneet hyvin. Joitakin henkilöitä on lähtenyt, mutta takaisinkin on muutama tullut. Voin sanoa, että asiat ovat nyt ihan mukavasti."

Kaiken lisäksi metsäkoneyrittäjien työllisyystilanne on hyvä. Alati nousevat kustannukset, erityisesti polttoainekustannukset, kurittavat kuitenkin alaa ja se näkyy koneyrittäjien kannattavuudessa.

"Kaikki me olemme erilaisia"

Yrittäjä korostaa, että työyhteisöön mahtuu aina eriluonteisia ihmisiä. Hänen on pomona huomattava, ettei kaikkia lähestytä yksiviivaisesti ja samalla tavalla.

 "Osa tykkää, että ollaan yhteydessä ja raataillaan. Toinen taas haluaa olla enemmänkin omissa oloissaan ja kolmas haluaa aika ajoin tukea päätöksentekoonsa."

Kulojärvi tietää, että työhyvinvointiin vaikuttavat heilläkin monet asiat. Esimerkiksi se, miten henkilökemiat toimivat työntekijöiden kesken. Työn määrälläkin on vaikutusta ja sillä, miten henkilöstö pitää fyysisestä kunnostaan huolta.

"Tärkeä asia työhyvinvointiin on myös reissutyön määrä. Yritämme mahdollisimman pitkälle järjestää niin, että töihin pääsisi kotoajaloin."

"Huono se on ittiä kehua"

Millainen pomo Kimmo Kulojärvi sitten itse on?

"Huono se on ittiä kehua, mutta mielestäni olen kohtuu hyvä ihmisten kanssa."

"Tuleeko oltua tarpeeksi tekemisissä työntekijöiden kanssa? Se on vähän pohdituttanut, että miten saisin parannettua tuota läsnäoloa. Saattaa mennä monta kuukautta, ettei työntekijää edes näe, kun ovat siellä kairassa."

Yrittäjä ihmettelee työntekijöiden saantiin liittyvää problematiikkaa. Nuoria valmistuu alalle paljon, mutta avoinna oleviin paikkoihin ei tule hakemuksia.

Toisaalta nyt, kun kulut ovat nousseet rajusti, on Kulojärven mukaan alalle tullutta vasta-alkajaa lähes mahdotonta edes ottaa oppiin. 

"Mutta niinkin on, että jos tulijalla on motivaatio kohdallaan ja asennetta, niin kyllä häneen investoidaan. Syntyvää miinuskatetta voidaan sietää johonkin asti."

 

Kimmo Kulojärvi Oy:n faktat

 • Yrityksellä neljä motoa, kolme ajokonetta ja yksi kaivinkone.
 • Alihankkijat tekevät yritykselle töitä. Remmissä on kaksi motoa, kaksi ajokonetta. Lisää tulossa.
 • Töissä 17 työntekijää, plus pomo itse. Työntekijäjoukossa on mukana Kulojärven vaimo Mia.
 • Työntekijöistä 13 henkilöä toimii kuljettajana ja kolme työnjohtajana.
 • Hankki viime vuonna rekrytointikoulutusta REDU Edulta.
 • Kulojärven yritys aloitti toimintansa Kemijärvellä vuonna 2008.

  Kimmo Kulojärven vaimo Mia hoitaa metsäkoneyrityksen
  paperityöt ja tarpeen vaatiessa hän tekee hydrauliikkaletkuja hallissa. 

Kulojärvi Mia ja KimmoUusi valmennus alkaa syksyllä

 • Järjestyksessään toinen Metsäntuntija-valmennus alkaa syyskuussa 2023.
 • Haku on käynnissä.
 • Metsäntuntija-valmennus tarjoaa kustannustehokkaasti kestäviä ja vastuullisia toimintamalleja yrityksen rekrytointiin, perehdytykseen ja käytännön henkilöstöjohtamiseen.
 • Koulutuksen toteuttaa REDU Edu ja rahoittaa Ely-keskus. Yritykselle jäävä osuus koulutuksen kokonaishinnasta on 30-50 prosenttia.
 • Koulutuksen vetää REDU Edun HRD-asiantuntija Maria Kianen.


 

 

 

 

 

 

Heräsikö kysyttävää? Hae! Ota yhteyttä!

Maria Kianen
HRD-asiantuntija
040 352 1440
maria.kianen@redu.fi