REDU Edu Oy mukana rakentamassa kestävämpää ruoantuotantoa
REDU Edu on valittu mukaan Jotpan Kestävän ruoantuotannon -hankintaan, jossa kehitetään konkreettisia ratkaisuja suomalaisen maatalouden ja ruokaketjun kestävyyteen.
REDU Edun osuus hankkeessa on noin 600 000 euroa, ja se kattaa kolme keskeistä osa-aluetta:
- Maaperän terveyden ja kasvukunnon parantaminen sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen
- Ruoantuotannon kiertotalouden ja omavaraisuuden tukeminen
- Turvepeltojen ilmastopäästöjen vähentäminen
Vaikutus näkyy pitkälle tulevaisuuteen
Jotpan hankinnan tavoitteena on tukea maatalouden vihreää siirtymää, vahvistaa omavaraisuutta ja edistää digitalisaation hyödyntämistä alkutuotannossa. Samalla halutaan varmistaa, että suomalaisella maataloussektorilla on ajantasainen osaaminen ja ymmärrys alan uusimmasta tutkimuksesta ja kehityksestä.
Tavoitteena on myös vahvistaa alkutuotannon kykyä tehdä ympäristöä huomioivia päätöksiä taloudellisen kannattavuuden säilyessä. Tiedon, osaamisen ja käytännön työkalujen avulla kehitetään ratkaisuja, jotka tukevat sekä ilmastotavoitteita että elinkeinojen elinvoimaisuutta.
REDU Edun rooli tässä kokonaisuudessa on osa laajempaa työtä, jolla rakennetaan osaamispohjaa niin Lapin alueelle kuin koko suomalaiselle ruoantuotannolle. Toimenpiteet tukevat paitsi ympäristö- ja ilmastotavoitteita, myös maatalousyrittäjien kilpailukykyä ja ruokaturvaa.
Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia ja ne toteutetaan aikavälillä 1.8.2025–31.5.2027. Koulutukset suunnitellaan pääosin suoritettaviksi työn ohessa, mikä mahdollistaa osallistumisen laajasti eri taustoista tuleville alan toimijoille.