<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

"Tulin oppimaan – annan koulutuksesta täydet pisteet"

Rakennusalan tutustumiskoulutuksessa REDU Edussa keväällä mukana ollut Roope Karjalainen aloittaa syksyllä 2023 rakennusalan insinööriopinnot ammattikorkeakoulussa Rovaniemellä.

Tule tutustumaan rakennusalan koulutus- ja työmahdollisuuksiin - Raksalle töihin! Näin mainostaa REDU Edu rakennusalan tutustumiskoulutustaan. Koulutus vetää ja työllistää hyvin. 

Oppilaat opiskelevat alaa kaikkiaan 60 päivää, joista valtaosa on käytännön työskentelyä. Keväällä alaan tutustumisen aloittaneen ryhmän työkohteena oli asuinhuoneistojen peruskorjaus Varastotiellä Rovaniemellä.

Rakennusalan insinööriksi kouluttautuva rovaniemeläinen Roope Karjalainen on tyytyväinen, että tuli lähteneeksi työvoimakoulutuksen kautta tutustumaan rakennusalan käytännön töihin.

"Kokemukseni alalta on suht nolla. Mutta täällä olen kyllä jo tähän mennessä oppinut kaikenlaista. Olemme purkaneet,  paneloineet kattoa, tehneet koolauksia, muuranneet ja laittaneet kipsilevyjä seiniin."

"Tulin tänne oppimaan ja annan koulutuksesta täydet pisteet. Mukava on töitä tehdä", Roope Karjalainen kiittelee REDU Edun koulutusta.

"Olisi pitänyt jo aikaisemmin tulla"

Kolmen tutkinnon Janne Marjakaarto hieman harmittelee, ettei alanvaihtajana aikaisemmin valinnut rakennusalaa. Hän on kouluttautunut suurtalouskokiksi ja leipurin tutkintokin on taskussa, samoin lihaelintarvikkeiden valmistajan tutkinto.

"Sain tutustumiskoulutuksesta vihiä TE-keskuksen kautta. Rakennusala on minua kiinnostanut ja oikein mukavaksihan tämä on osoittautunut," Marjakaarto sanoo. Viimeiset pari talvea hän on työskennellyt ulkotöissä kiinteistöalalla.

"Tarvittaessa takaisin katolle"

Tutustumiskoulutuksessa niin ikään mukana olleet bitumieristäjä Petri Simontaival ja kattoasentaja Jesse Pulli ovat kumpikin oman alansa ammattilaisia. Talvella ei töitä kuitenkaan ollut. Pulli uskoi kevään mittaan tilanteen muuttuvan ja Simontaival aikoi nousta takaisin katolle, jos rakennusfirmoista ei ovi muihin töihin avaudu.

Maalarin opintoja suorittanut, mutta opinnot keskeyttänyt Julia Juujärvi halusi hänkin töihin tutustumiskoulutuksen jälkeen. Jossakin vaiheessa hän aikoo viedä loppuun myös keskeytyneen pintakäsittelyalan perustutkintonsa. Julia Juujärvellä on rakennusalaan ollut tuntumaa jo pienestä. Perheen isä on alalla, samoin isoisä.

"Tee niin kuin itselle tekisit"

Rakennusalan kouluttaja Jarmo Kiviniemi REDU Edusta on tyytyväinen, että koulutuksen työkohteena oli jälleen oikea työmaa. He peruskorjasivat useampaa huoneistoa Varastotiellä ja työvaiheita oli monenlaisia laatoituksesta levytykseen.

Kiviniemi muistuttaa, ettei rakentaminen ole ydinfysiikkaa, vaan raakaa työtä. Hän itse tykkää toimia kuin valmentaja, eikä sormi pystyssä oleva opettaja. Kouluttaja antaa arvoa sille, että oppilaat itse miettivät ja ratkaisevat ongelmia oma-aloitteisesti ja käytännössä myös arvioivat, miten oma työ onnistui.

"Jos tulee virheitä, sen itse huomaa ja korjaa, niin siinähän sitä oppii."

Kiviniemi on iloissaan myös siitä, että koulutuksen käyneet työllistyvät hyvin ja osa lähtee opiskelemaan alaa.

↓ Kattoon levy ja sille oikea mitta. Roope Karjalainen (edessä) ja Janne Marjakaarto työssään.

Roope ja Janne 4-1

Mitä tutustumiskoulutus oikein on?

REDU Edun Tutustumiskoulutuksen tavoitteena on antaa oikea kuva tämän päivän rakennusalan koulutus- ja työmahdollisuuksista. Tavoitteena on myös innostaa osallistujaa hakemaan rakennusalan töihin tai jatkamaan opintoja alan ammatillisissa koulutuksissa.

Koulutuksessa selvitetään henkilön tieto- ja taitotaso sekä koulutustarpeet. Koulutus kestää osaamisesta ja koulutustarpeesta riippuen 20-60 päivää.

Tutustumiskoulutuksen käytyäsi voit jatkaa opintoja tutkintoon johtavassa koulutuksessa, oppisopimuksella tai osaamisen riittäessä työllistyä varmana alalle. 

↓ Jesse Pulli turuuttaa uretaania saumoihin. Kouluttaja Jarmo Kiviniemi ja oppilas Petri Simontaival seuraavat tilannetta. 
Kun uretaani on laitettu, Simontaival raaputtaa liiat pois. ↓

raksa aihekuva4

raksa aihekuva1

Hae koulutukseen

Hae ihmeessä koulutukseen! Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja haku tapahtuu TE-toimiston sivujen kautta. Tarkista koulutusten haku- ja aloitusajankohdat TE-toimiston sivuilta osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi

Koulutus on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.


 

 

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Jarmo Kiviniemi
040 523 5737
jarmo.kiviniemi@redu.fi

Eija Pahtakari
040 352 1440
eija.pahtakari@redu.fi