<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Arto jätti metronkuljettajan työt ja lähti Lappiin uutta oppimaan

Helsingistä takaisin kotiseudulle muuttaneella Artolla on nyt kyltymätön oppimisen nälkä. Hän pääsi opiskelemaan uutta alaa REDU Edulle työvoimakoulutuksen kautta.

Helsingissä aiemmin metronkuljettajana toiminut Arto Karjala palasi takaisin Rovaniemelle yli 30 vuoden jälkeen ja paluumuuton myötä aiempaa ammattia ei voinut enää harjoittaa Lapissa. Kotikonnuille muuttaminen tarjosi hänelle mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä etenkin ammatin osalta.

elena-rouame-9JU2CKqtw0M-unsplash

Opiskelut alkoivat rakennusalan tutustumiskoulutuksessa 

Arto aloitti hieman yli kaksi kuukautta sitten työvoimakoulutuksessa nimeltä Raksalle töihin. Koulutuksen alussa Arto ja muut opiskelijat perehtyivät aluksi noin kahden viikon mittaisessa teoriaopetuksessa rakentamisen perusteisiin, jonka jälkeen he pääsivät mukaan oikealle työmaalle. Heinäkuun aikana Arto pääsi yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa rakentamaan erään kerrostalon pihaan aitaa. Työssäoppiminen on pääroolissa REDU Edu:n aikuiskoulutuksissa, sillä kädentaitoammatteja ei opita pelkästään koulunpenkillä istumalla.

Tällä hetkellä Arto on mukana työmaalla saneeraamassa eli korjausrakentamassa vanhoja rakennuksia. Erityisen mielenkiintoista hänen mukaansa on ollut nähdä, miten rakennus puretaan saneerauksessa aivan perustuksiin asti. “Olen päässyt opettelemaan koolausta ja piikkausta sekä betoniruuvien käyttöä,” Arto kertoo kokemuksistaan. 

Uuden opettelu on ollut antoisaa 

Koulutuksessa Arto on oppinut uusia taitoja, kuten sirkkelin käyttöä. Hän kertoo olleen kiinnostavaa tutustua rakennusalaan ja erityisesti vanhojen rakennusten saneeraukseen. Kuluneiden viikkojen aikana Arto kertoo oppineensa ymmärtämään aiempaa paremmin rakennustyömaalla työn kokonaiskuvaa ja syy-seuraussuhdetta: esimerkiksi kun asia A täytyy tehdä, pitää varmistua ensin asiasta B ja C. Kokonaiskuvan hahmottamisen lisäksi Artolle on tuottanut suurta iloa myös konkreettinen oman käden jäljen näkeminen.

 “Olen ollut viimeiset 38 vuotta työelämässä, joten opiskelun vimma on nyt valtava."

Syksyllä Artoa odottaa jo uudet haasteet. Kun Raksalle töihin -koulutus on ohi, Arto jatkaa REDU Edu:n järjestämään Malminetsijän urapolulle –koulutukseen. Kyseiseen koulutukseen Arto oli alun perin osallistumassa, mutta aloituksen viivästymisen myötä hän päätti aloittaa opiskeluihin asennoitumisen rakennusalan tutustumiskoulutuksen kautta.

“Olen ollut viimeiset 38 vuotta työelämässä, joten opiskelun vimma on nyt valtava. Haluan opetella erilaisia taitoja ja katsoa, mikä on itselle kaikista mieluisinta hommaa,” Arto kertoo. 

 Lue lisää tutustumiskoulutuksista tästä linkistä.

REDU Edun koulutukset sopivat alan vaihtoa suunnittelevalle

Arton mukaan REDU Edun koulutukset sopivat hänen mielestään erityisesti alan vaihtajille, joiden omalta alalta ei löydy sopivia työpaikkoja. Hän uskoo, että koulutukset käytyään hän löytää itselleen hyvän työpaikan, joko rakennusalalta, malminetsinnästä tai joltain muulta vielä toistaiseksi tuntemattomalta alalta.

Kysyttäessä, mitä mieltä Arto on ollut koulutuksista, vastaa hän yksinkantaan: “REDU Edun koulutukset ovat olleet oikein hyviä!” Lopuksi Arto haluaa kannustaa käymään tutkintoon johtavan koulutuksen mahdollisimman nuorena, jotta esimerkiksi alan vaihto on sujuvampaa myöhemmin. 

 


callum-hill-oamw52SCGi0-unsplash

Onko koulutukseen hakeutuminen ajankohtaista sinulle? 

REDU Edulta löydät juuri sinun tarpeisiin sopivan koulutuksen. Jos työnhakusi on voimassa tai olet työttömyysuhan alla, voit hakea TE-toimiston sivulla haluaamasi työvoimakoulutukseen. Katso avoimet koulutukset osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi/
 

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä
uutiskirjeemme alta löytyvältä lomakkeella ja seuraa REDU Edu:n sivua Facebookissa , jonne päivitämme aktiivisesti ajankohtaisia asioita!
 
Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Jarmo Kiviniemi
Kouluttaja, rakennusala
040 523 5737
jarmo.kiviniemi@redu.fi