<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=288562746756908&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Laadukas Hiilineutraalin liiketoiminnan asiantuntija -koulutus antaa tarvittavat eväät erikoisalan työtehtäviin

Kiinnostava koulutus houkutteli helsinkiläisen Abssalam Azedanin opiskelemaan hiilineutraalia liiketoimintaa Rovaniemelle. Erikoisalan asiantuntijoille löytyy nyt yhä enemmän kysyntää. 

Hiilineutraalin liiketoiminnan asiantuntija –koulutuksen teoriaopinnot ovat reilun kuukauden jälkeen tulossa päätökseen. Koulutukseen osallistuja Abssalam Azedani on parhaillaan etsimässä yritystä, jossa hän pääsee tuetusti toteuttamaan vähähiilisyyden kehittämisprojektin. Helsingistä Rovaniemelle opiskelemaan tullut Abssalam kertoo innostuneensa koulutuksesta oman koulutus- ja työkokemuksensa kautta.  

“Minulla on kokemusta energia-alalta. Olen suorittanut ympäristökemian tutkinnon vuonna 2000 Iso-Britannian Surreyssa sekä kemiallisen tekniikan maisteritutkinnon Suomessa vuonna 2004. Olen innostunut ja intohimoisen kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja hiilijalanjäljen määrittämisestä liiketoiminnassa”, Abssalam kertoo. 

Hän kertoo koulutuksen olevan sisällöltään erittäin hyvä. Koulutuksen suunnittelu on onnistunut ja käsiteltävät aiheet on valittu hyvin ja hänellä on selkeä kuva eri toimialojen keskinäisistä eroista kestävän kehityksen osalta. Samalla Abssalam tietää nyt, mihin toimialoihin hänen pitää tutustua lisää. “Olemme saaneet hyvät tiedot yrityksissä tehtävää kehitysprojektia varten. Opettajat ovat olleet mahtavia ja tarpeen tullen joustavia”, hän sanoo. 

henkilö työskentelee tietokoneen ääressä

Konkreettista hiilijalanjäljen laskemista 

Koulutuksessa opiskelijat ovat tehneet konkreettisia hiilijalanjäljen laskelmia. Opiskelijat ovat opetelleet ymmärtämään hiilijalanjäljen muodostumista ja miten yrityksen hiilijalanjäljen mittaamista varten löydetään oikeat tiedot. Löydettyjä tietoja yhdistelemällä opiskelijat oppivat laskemaan yrityksen hiilijalanjäljen. Lisäksi koulutuksessa käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa kiertotalous, kestävää kehitys, energiatehokkuus ja uusiutuva energia yms.

Ensimmäisen teoriapainotteisen kuukauden jälkeen opiskelijat jatkavat koulutusta tuetusti aidon vähähiilisyyden kehittämisprojektin parissa valitsemassaan yrityksessä. Kehittämisprojektin kesto on viisi kuukautta. Abssalam haluaa tehdä projektin joko teknillisessä tuotantolaitoksessa, prosessitehtaassa, energiayhtiössä tai energiakonstultoinnin parissa. Hän haluaa hyödyntää projektissaan olemassa olevaa osaamistaan öljy- ja kaasualalta. Toiveena on löytää paikka, jossa hän voi auttaa yritystä vähähiilisyystavoitteiden saavuttamisessa. 

Tulevaisuuden työpaikka kestävän kehityksen parissa 

Koulutuksen jälkeen Abssalam haluaa työllistyä hiilineutraalin liiketoiminnan erikoisalalle. Hän mainitsee haluavansa toimia konsulttina kestävän kehityksen, hiilijalanjäljen laskennan ja energiajohtamisen parissa. Tähtäimessä voisi olla myös työpaikka esimerkiksi isossa energiayhtiössä, joissa on omat kestävän kehityksen osastot. Abssalamin tavoitteena on olla avuksi yrityksen hiilineutraalille kehitykselle ja hän tietää olevansa hyvä voimavara kehitystyöhön. 

“Suosittelen hiilineutraalin liiketoiminnan asiantuntija –koulutusta muillekin! REDU Edun toteuttama koulutus on laadukas ja järjestetty hyvin. Kaiken kaikkiaan koulutus sujuu loistavasti,” Abssalam kehuu. 

 


Suunnitella Tietoa Hiilineutraalin liiketoiminnan asiantuntija -koulutuksesta 

REDU Edu:n järjestämä koulutus tarjoaa mahdollisuuden päästä kehittämään yrityksen vähähiilisyyden ja kestävän kehityksen toimenpiteitä.  Kyseessä on KEKO-koulutus, joka on yritysten kehittämiskoulutusta, jossa sekä yritys että koulutukseen osallistuja saa itselleen tarvittavaa osaamista.

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa ilmoituksiamme alkavista koulutuksista ja seuraa REDU Edu:n sivua Facebookissa, jonne päivitämme aktiivisesti ajankohtaisia asioita! Ota tarvittaessa yhteyttä henkilökuntaamme.